IVAN ČIRJAK

U spinnerskom izletu između dva pljuska nasukao brancina od kilo i pol!

Boris Bulić

Prvi zabačaj ništa. Drugi zabačaj uz malo brže namotavanje i povremeni twitch varalice Duo Spearhead Ryuki 110S, evo ga! Borba je trajala nepunu minutu…Iz Zadra nam se javio Ivan Čirjak, koji je spinajući između dvije kiše uspio ostvariti sasvim pristojan ulov. Evo što nam je Ivan rekao o tome.


– Kiša za kišom, kiša za kišom, tako da sam kao i većina ribolovaca postao prilično nervozan. A onda se u jednom trenu malo smirilo. Iskoristio sam zatišje i odjurio do rive u blizini trajektne luke – priča nam Ivan svoju priču.


– Tamo nigdje nikoga. Valjda se nitko nije usudio jer je nebo još uvijek bilo puno oblaka. Prvi zabačaj ništa. Drugi zabačaj uz malo brže namotavanje i povremeni twitch varalice Duo Spearhead Ryuki 110S, evo ga!

Borba je trajala nepunu minutu dok se nije malo umorio, a onda je bio smo moj. Na vagi je ispalo da je u gram težak ravno kilo i po. Moj najveći do sada!


Mašinica je bila Daiwa Ninja 4000, štap Sunset 2.40 do 25 grama, upredenica Asso Multicolor 0.16 milimetara, a predvez Seaguar 0.26 milimetara – ispričao nam je Ivan Čirjak.