KARLO ĐUROVIĆ

U Konavlima ulovio jastoga “jigajući” u travi!

Boris Bulić

Otežanje na štapu je i dalje bilo prisutno, ali ja sam svejedno mislio da je to zbog trave koju sam vjerojatno pokupio jigom. A kada sam to otežanje dovukao do površine mora nisam mogao vjerovati. Na jigu nije bila nikakva trava nego jastog od pola kile…Iz Dubrovnika nam se javio Karlo Đurović koji je u Konavlima loveći tehnikom shore jigging uspio uloviti rijedak ulov. Evo što nam je o tom događaju Karlo ispričao:


– Došli smo na poštu još prije tri sata ujutro, ali iskreno, bez nekih velikih očekivanja. Sve je krenulo kada je jig pao na dno mora. Tek što sam krenuo vući osjetio sam otežanje dok nakon nekoliko pokušaja odvajanja od dna nije zapelo – priča nam Karlo.

– Prvo sam pomislio da je morska trava, jer sam u većini slučajeva kada se tako nešto dogodi izvlačio busen trave ili barem vlati. No ovaj je puta bilo malo drukčije. Nekoliko minuta sam pokušavao odvojiti jig od dna i probati ga spasiti da struna ne pukne. No nakon što sam vidio da se više ništa ne može poduzeti kako bi se spasio jig, odlučio sam na silu povući upredenicu, sve pući pa napraviti novi vez kako bih nastavio sa ribanjem – nastavlja Karlo svoju priču.– Krenuo sam potezati kada sam osjetio naglo popuštanje zategnutosti, kao da sam jig napokon uspio izvući iz trave. Odmah sam prestao s takvim potezanjem i započeo s izvlačenjem. Otežanje na štapu je i dalje bilo prisutno, ali ja sam svejedno mislio da je to zbog trave koju sam vjerojatno pokupio jigom.


A kada sam to otežanje dovukao do površine mora nisam mogao vjerovati. Na jigu nije bila nikakva trava nego jastog od pola kile! Odmah sam ga prebacio preko sebe na stijenu. Bio sam iznimno sretan i nadasve iznenađen jer znam da su šanse za ovakav ulov na ovaj način vrlo male. Osim toga, pašta sa jastogom je nešto što se i ne jede baš svakoga dana – ispričao nam je Karlo Đurović.