ANTONIO MIČIĆ

To su pravi gušti, kad ‘šlapa’ povuče: ‘Zadarski je akvatorij zaista bogatom lignjama’

Boris Bulić

U jednom mi se trenu učinilo da sam zapeo za dno a što se lako dogodi ako je lov monoton pa se tijekom lova privlačenje uspori. No ta je misao bila smo trenutna jer je s druge strane počelo povlačenje…Iz Zadra nam se javio Antonio Mičić, pasionirani lignjolovac kojem je strast eging, obalni lov liganja. Ovoga mu se puta posrećilo pa je izvukao pravu ‘šlapu’. Evo što nam je Antonio rekao o tom događaju:


– Ma nije to ni neki veliki događaj ni tko zna koliko velik ulov. Zadarski je akvatoriji bogat i ribom i lignjama tako da treba samo malo upornosti i vještine pa ulov neće izostati – priča nam Antonio.

– Naravno, važno je i složiti pravi pribor kako bi izbačaji bili upravo onakvi kakvi želimo da budu, a kontrola nad skosavicama, i na kraju krajeva nad ulovom maksimalna. Ja koristim štap Shimano Sephia Egi u kombinaciji s rolom Shimano Sephia BB 3000 na koju sam namotao upredenicu PE 0,6. Skosavice s kojima najčešće lovim su DTD Ballistic i Yo-Zuri – nastavlja Antonio svoju priču.


– A toga dana su uvjeti bili idealni. Puhala je lagana južina tako da je more bilo tek lagano namreškano. Daleki izbačaj i polagano privlačenje. U jednom mi se trenu učinilo da sam zapeo za dno, a što se lako dogodi ako je lov monoton pa se tijekom lova privlačenje uspori. No ta je misao bila samo trenutna jer je s druge strane istog trena počelo povlačenje. Rola je zacvrčala tako da sam odmah znao da je na skosavici malo bolji komad. I premda je dobro pumpala, to je nije spasilo. Vrlo brzo je na kraj izašla krasna lignja teška 83 deka – ispričao nam je Antonio Mičić.