IVAN IFC

To je sportski ribolov! Testirao varalice pa nasukao brancina i odmah ga vratio u more

Boris Bulić

Daiwa Tournament D Fin Green Pearl je varalica jako fine vibre i ubojitog dekora jer se štap savio već nakon prvih namotaja. Borba nije dugo trajala jer brancin i nije baš neki borac, ali je ovaj dokazao na što je slab i koja ga boja najviše nervira.Iz Šibenika nam se javio Ivan, osnivač International Fishing Channel-a koji se i na društvenim mrežama, pa tako i ovdje predstavlja kao Ivan IFC, želeći tako djelomično zadržati anonimnost. Dakle, Ivan je spinajući nasukao brancina za kojega i ne smatra da je nekakav poseban ulov, no unatoč tome, ostaje činjenica da mnogi ribolovci itekako priželjkuju ovakav ulov.


– Nije to baš neki kapitalac, ali eto, veseli čovika. Općenito, već dugo vremena ribe ne vagam, ali ih povremeno premjerim. Tako je ovaj bio dugačak 63 centimetra – priča nam Ivan.


– Te večeri sam otišao u Tisno testirati zapravo neke nove varalice i udice bez namjere da zapravo ulovim. Više sam htio isprobati i osjetiti kako se oprema ponaša – nastavlja Ivan svoju priču.

– Spinao sam sa štapom NS Black Hole Deeper VIP III 8 – 30 grama s kojim sam upario rolu Daiwa Certate 2510 PEH. I tako sam izmjenjujući varalice došao i do varalice Daiwa Tournament D Fin Green Pearl. Ispalo je da je vibra vrlo fina, a dekor ubojit jer se štap savio već nakon prvih namotaja.


Borba nije dugo trajala jer brancin i inače nije baš neki borac, ali je ovaj dokazao na što je slab i koja ga boja najviše nervira. A dokazao je i da riba dva puta pliva – jednom dok se ne ulovi, a drugi puta nakon što se pusti – ispričao nam je Ivan IFC.