NENAD MARKOVIĆ

To je ribolov iz snova! Prvo kovač od kilograma, a za njim pagar od preko tri!

Boris Bulić

Obradovan uspjehom nastavio sam loviti i situacija se za sat vremena ponovila samo s malo drukčijim ishodom. Dakle, ponovo mi se uhvatila bukva no ovoga se puta na nju bacio gospodin pagar od 3140 grama.Iz Igala nam se javio Nenad Marković kojem je ribolov strast od koje nikada ne odustaje i na moru je kad god to može.


Ovoga je puta svoju listu trofeja upotpunio ulovima ostvarenima na neobičan način.


– Isplovio sam svojim brodom na sam ulaz u Bokokotorski zaliv, nekih osam milja od obale. Dubina je na tom mjestu 92 metra. Lovio sam Pennovim štapom od 60 libri na kojem je bila mašinica Shimano Sedona 8000. Struna je bila upredenica 0,28 milimetara s predvezom od 0,50 milimetara – priča nam Nenad.
– Lovio sam na sardele na klasičan način i izvukao već nekoliko beznačajnih riba kad mi se u jednom trenu na udicu bacila i uhvatila bukva što zapravo nije ništa neobično. No zato je nakon minut-dva na tu istu bukvu udario kovač od kila koji me baš obradovao – nastavio je svoju priču Nenad.


– Obradovan takvim neočekivanim uspjehom nastavio sam loviti i situacija se za sat vremena ponovila samo s malo drukčijim ishodom. Dakle, ponovo mi se uhvatila bukva no ovoga se puta na nju bacio gospodin pagar od 3140 grama. E kad su se tako lijepo udružili, odlučio sam ih poslati na gradele, a zalivaću ih za tu situaciju specijalno čuvanim bocama Grka – ispričao nam je Nenad Marković