KRUNOSLAV CILI

To je godišnji odmor. Sirom nasukao oradu tešku 2,35 kilograma!

Boris Bulić

Bilo je tu svega, ušata, cipala, špara, orada… Svako malo bi nešto poteglo tako da je bilo vrlo dinamično. Sistem je bio klizni s olovom od 60 grama, a na udici je bio sir. Zabacio sam na dubinu od oko 6 metara te sjeo čekajući riblji potez. I nije prošlo puno vremena kad se sve pomaklo…Iz Našica nam se javio Krunoslav Cili, ribolovac koji je svoj godišnji odmor začinio dobrim ulovom. Evo što nam je Krunoslav ispričao o tom svom ribolovnom doživljaju:


– Lovio sam na Hvaru, u Vrboskoj. Ništa posebno, sistem za lov s obale na fermu. Inače sam šaranaš tako da se u principu tehnika lova i ne razlikuje nešto posebno – priča nam Krunoslav.


–  Za promjenu sam lovio u moru i bilo je tu svega, ušata, cipala, špara, orada… Svako malo bi nešto poteglo tako da je bilo vrlo dinamično. Lovio sam štapom Fox Eos 3,6 m/3lbs i rolom Fox Eos 10000. Za osnovni najlon sam imao monofil Sufix Cleear od 0,35 milimetara, a  za predvez pola metra fluorocarbona Seaguar od 0,30 milimetara na čijem je kraju bila Ownerova udica broj 1 – nastavlja Krunoslav svoju priču.
– Sistem je bio klizni s olovom od 60 grama, a na udici je bio sir Ementaler.


Zabacio sam na dubinu od oko 6 metara te sjeo čekajući riblji potez. I nije prošlo puno vremena kad se sve pomaklo. Najprije nekaoo stidljivo, a onda bez zastoja. Borba je bila, onako, oštra, ali kratka i na suho je ubrzo izašla orada od 2.35 kilograma – ispričao nam je Krunoslav Cili.