AMIR ŽUĐELOVIĆ

To je doživljaj! U zoni sumraka ulovio prekrasnog škarma od čak pet i pol kilograma

Boris Bulić

Borba je bila dinamična i izvlačenje je trajalo oko 15 minuta. Nije bilo lako. Bila je to prava borba čovjeka i ribe. Inače se ovakva riba baš rijetko lovi u mom akvatoriju, a budući da je škaram inače najaktivniji u periodu 'zone sumraka' većini je ribolovca, pa tako i meni, egzotična lovina…Iz uvale Utjeha, južno od Bara, nam se javio Amir Žuđelović koji je uspio privariti prekrasnog škarma. Evo što nam je Amir o tome ispričao:


– Ma nije to ništa posebno. Lovio sam na pendulu i sistem je bio standardan za lov sa živom ješkom. Na barci sam bio sa ocem Fikom, a riba je udarila možda sat prije svanuća – priča nam Amir.


– Ribolovom se bavim dvadesetak godina i ulov ove ribe je ostvarenje ribarskog sna. Lovio sam ja škarmove i prije ali su bili manji tako da je ovo svakako velik doživljaj – nastavlja Amir svoju priču.

– Borba je bila dinamična i izvlačenje je trajalo oko 15 minuta. Nije bilo lako. Bila je to prava borba čovjeka i ribe. Inače se ovakva riba baš rijetko lovi u mom akvatoriju, a budući da je škaram inače najaktivniji u periodu ‘zone sumraka’ većini je ribolovca, pa tako i meni, egzotična lovina.


Ovaj je škaram bio dug 110 centimetara, a težak 5,5 kilograma – ispričao nam je Amir Žuđelović.