ULOV ZA SJEĆANJE

To je doživljaj! Lampuga od šest kila za dječaka od osam godina!

Boris Bulić

Lampuga je vukla, iskakala, izvlačila, radila sve ne bi li se oslobodila, ali nije imala šanse. Borba je potrajala nekih 20 minuta jer nismo htjeli ništa forsirati. Sve lagano i bez žurbe. A kad smo je izvukli ispalo je da je teška 6 kilograma. Za mog Luku doživljaj iz snovaIz Poreča nam se javio Daniel Prodan, ribolovac koji je panulajući lice ostvario ulov koji svakom ribolovcu, a pogotovo dječaku od osam godina, izvuče široki osmjeh na lice. Evo što nam je Daniel ispričao o tom svom doživljaju.


– Išli smo panulati lice, tu ispred Poreča, moj nećak Luka Mihalić i ja. Baš smo guštali, onako polako i bez pritiska. Isplovili smo već u 6 ujutro, ulovili iglicu, naješkali je pa pustili za brodom – priča nam Daniel.


– Panulu smo vukli na štapu Okuma Cedros 90-100 grama, udice su bile dvije Mustadove, broj 5, a predvez Seaguar od 0,60 milimetara – nastavlja Daniel svoju priču.
– I tek negdje oko podne je udarila riba. Sve se zateglo, a rola počela cvrčati. Dubina je bila oko 30 metara, a brzina u povlačenju u trenutku griza oko tri čvora.


Nakon toliko nedogađanja to je bio poseban gušt. Lampuga je vukla, iskakala, izvlačila, radila sve ne bi li se oslobodila, ali nije imala šanse. Borba je tako potrajala nekih dvadesetak minuta jer nismo htjeli ništa forsirati, sve lagano i bez žurbe. A kad smo je izvukli ispalo je da je teška šest kilograma. Za malog Luku doživljaj iz snova – ispričao nam je Daniel Prodan.