Big game

Team Strike pobjednik BIG OM-a, Slovenci su sve oduševili i jednim hvalevrijednim potezom

Mladen Trinajstić

Pobjednička ekipa Team Strike s kapetanom Blažom Zupančićem natjecanje završila s dvjema tunama / Foto Mladen Trinajstić

Pobjednička ekipa Team Strike s kapetanom Blažom Zupančićem natjecanje završila s dvjema tunama / Foto Mladen Trinajstić

Slovenci najbolji na uzbudljivom trodnevnom natjecanju u lovu na velike ribe u Kvarnerskom zaljevuSlovenska ekipa Team Strike na čelu s kapetanom Blažom Zupančićem pobjednica je 16. BIG OM-a, jednog od najstarijih i najcjenjenijih natjecanja u lovu na velike ribe na Jadranu.


Nakon trodnevnog natjecanja u big game ribolovu koji je, posebice posljednjeg dana, ometao i otežavao vjetar, pobjedu je odnijela ekipa koja je jedina iz mora izvukla dvije tune.


Drugo mjesto osvojila je također slovenska ekipa Ohana na čijem je čelu bio kapetan Aleš Benda. Treće mjesto zauzela je ekipa BGFC Mass s kapetanom Sašom Apostolovskim koja se za broncu izborila posljednjeg dana, kad je s ulovljenom, 49 kilograma teškom tunom s pobjedničkog postolja istisnula domaću, otočnu ekipu Punat 1 s kapetanom Tonijem Šulinom.
Peto mjesto među 32 posade zauzela je ekipa Orca s kapetanom Pavom Cindrićem.


Nagrada za najveću ulovljenu ribu, odnosno najteži ulovljeni primjerak pripala je lanjskim pobjednicima, a ovogodišnjim vicešampionima, ekipi Ohana, koja je ulovila tunu tešku 70,45 kilograma.


Pobjednicima iz Team Strikea pripala i nagrada za fair-play, i to »na račun« činjenice da su tijekom drugog ribolovnog dana, osim tune, u moru »zakačili«, a potom i na svoj brod iz dubina izvukli jednu odbačenu stolicu, ulov kojeg za razliku od više tijekom natjecanja u more puštenih velikih riba ovi ipak nisu vratili u more, već su ga, dokazujući ekološku osviještenost, donijeli na obalu i pravilno zbrinuli.


Zadovoljni tijekom, ali i konačnim raspletom ovog velikog i nadaleko poznatog sportsko-ribolovnog natjecanja bili su i sudionici, ali i organizatori koji su, unatoč strahovima da bi zbog najavljenih loših vremenskih prilika mogao biti skrećen, pa čak i otkazan jedan od tri planirana dana ribolova, ovu manifestaciju i u njezinu 16. izdanju uspješno priveli kraju.