FRANO PECOTIĆ

Tako se postaje prekaljeni ribolovac! Ima samo 12 godina, a već vadi kapitalce!

Boris Bulić

Dok lovim stalno gledam štap jer osjećam da će svaku sekundu biti udarac. I kad riba lupi počne mi srce jako kucat i krene borba. Vučem malo ja ribu malo riba mene, a kad je izvadin na gliser svaki put zaplačen od sriće…Frano Pecotić je ribolovac koji voli jigati i koji lovi velike ribe. I sve bi izgledalo kao obična ribarska priča da Franjo nema tek 12 godine.


– Frano van živi u maloj uvali Brni na Korčuli tako da Frano od malih nogu uvik peca sa štapovima iz rive. Sada već tri godine ide sa tatom kad god je vrijeme za pecanje sa gliserom. Budući da tata radi na Jadroliniji tek je svaki drugi mjesec doma tako da u tom periodu, dok ga nema, Frano svaki dan poslije škole ide na pecanje iz kraja, a kad je loše vrime i zatvoren u kući, gleda linkove o jiganju i šalje tati što treba da kupe, kakve udice i jigove da budu spremni kad se vrati kući. On doslovno živi za more i ribu – priča nam Franina mama Fanita.

– Kad Frano uhvati veliku ribu, od samog udara na jig srce mu počne udarati sto na sat. Pa dok se bori sa njom. Otac ga pušta da se sam muči tek kad vidi da baš više nema snage mu povremeno uskoči u pomoć. A kad izvadi ribu na brod počnu mu suze teć od radosti. Uvati se za srce i krene skakati po brodu od euforije Eto takav bude doživljaj – nastavlja mama Fanita priču.– A ne znam što bi vam rekao… Opremu biram tako da gledam na YouTube sa čim drugi ribari lovu pa te jigove pošaljem tati da mi ih kupi. One na koje riba najbolje radi, sa njima najviše lovim. Dok lovim stalno gledam štap jer osjećam da će svaku sekundu biti udarac. I kad riba lupi počne mi srce jako kucat i krene borba. Vučem malo ja ribu malo riba mene, a kad je izvadin na gliser svaki put zaplačen od sriće – ispričao nam je mali Frano Pecotić.


Nadamo se da ćemo u Franinim ulovima još puno puta moći uživati na ovim stranicama.