KREŠIMIR KARAPETRIĆ

TAKO SE LOVI S lošinjske obale na komad sipe izvukao cara od kilograma i pol!

Boris Bulić

Krešimir Karapetrić je lošinjskom akvatoriju uspio uloviti zubaca s obale koristeći kineski štap Seachaser, japanske udice Fudo i vlastitu pronicljivost…Krešimir Karapetrić je ribolovac koji u ribolovu bezrezervno uživa cijelim svojim bićem, radujući se i običnim sitnicama jer ih zamjećuje, a koje mnoge druge ljude, pogotovo neribolovce, ostavljaju ravnodušnima.


Ovoga je puta njegovo oduševljenje morem i ribolovom dostojno nagrađeno.


Ovakav se gušt ne propušta


– Ribolovom se bavim od malih nogu. Mir, tišina, naša predivna jezera, rijeke, more i ništa drugo mi nije potrebno.
Svim zaljubljenicima u ribolov rekao bih da za dobar ulov nije nužno potrebna skupa oprema. Uvijek volim koristiti lagani pribor i to ponajprije zato jer je s takvim priborom veći gušt izvlačiti ribu – priča nam Krešimir.


– Ovom sam prilikom koristio kineski štap marke Seachaser dužine 4 metra i mašinicu Caperland Bauxit-100 4000RD s 240 metara najlona promjera 0.30 milimetara. Olovo za klizni sistem je bilo teško 30 grama, s predvezom dužine 40 centimetara na čijem je kraju bila udica Fudo veličine 1. Za ješku sam koristio sipu izrezanu na trake jer mi je ciljani ulov bila kraljica orada i ovim bih putem zahvalio kolegi koji je koji mi je sipu poklonio – nastavlja Krešimir svoju priču.


– Kako sam odabrao poziciju? Ako sam ne znaš, tada uči od onih koji znaju. Primijetio sam da na jednom mjestu ribari barkama često prilaze samom kraju dok panulaju. Zašto ne probati? Dok sam isprobavao poziciju izgledalo mi je kao da se kurenat mijenja pa sam se odlučio na tom mjestu i zadržati što se pokazalo dobitnom kombinacijom.


Krešimirov je zubatac težio oko 1,5 kilograma


Uz jednu oradu, nešto ispod kile, oko 18:30 uz puno sreće naletio je i zubatac težak oko 1.5 kilograma! Kada sam zategnuo štap, ni na kraj pameti mi nije bilo što se nalazi na drugom kraju. Bilo je to jedno vrlo ugodno iznenađenje. Za puno srce i osmijeh od uha do uha, hvala ti more – rekao nam je Krešimir Karapetrić.