ROKO JERIČEVIĆ

Tako se lovi! Brzinskim ribolovom na kraljicu od tri kila!

Boris Bulić

Ribolov je bio brzinski jer mi je bolja polovica u visokom stupnju trudnoće. Imao sam na raspolaganju sat i pol vremena ribolova u kojem sam zabacio fermu i u međuvremenu pokušavao normalno voditi površince po valovima od maestrala čime sam dobio nekoliko praćenja manjih brancina. A ova je kraljica udarila nakon pola sata lova…Još jednom nam se javio Roko Jeričević, porijeklom Korčulanin koji živi lovi u Zadru, a


koji je ovoga puta posjetio Zukve u Vrsima. To je plitak teren na kome se uz dobro poznavanje mikrolokacijskih uvjeta mogu ostvariti ulovi vrijedni pažnje. A upravo takav ulov je ostvario i Roko. Evo kako je to bilo:


– Prije tjedan dana sam na istoj poziciji digao jednu podlanicu od 80-90 deka pa sam ponovo došao na isto mjesto. Obaveza je puno pa se ribolovna istraživanja nekako svode na kraće staze. Ješka je u ovom ribolovu bio bibi, štap Vercelli Oxygen, osnova 0,35, a predvez FC 0,28 – priča nam Roko.
– Ribolov je bio brzinski jer mi je bolja polovica u visokom stupnju trudnoće. Imao sam na raspolaganju sat i pol vremena ribolova u kojem sam zabacio fermu i u međuvremenu pokušavao normalno voditi površince po valovima od maestrala čime sam dobio nekoliko praćenja manjih brancina.A ova je kraljica udarila nakon pola sata lova. Nije bilo previše mudrovanja. Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja bijega završila je na suhom. Nisam je vagao, ali je odokativno imala 2,5 do 3 kilograma – ispričao nam je Roko Jeričević.