ZLATKO I NIKOLA ŠKENDER

Sinovi krenuli Zlatkovim stopama: ‘Obojica su već zaluđeni lignjama i lignjolovom’

Boris Bulić

Ta ljubav prema moru i lignjolovu je sad već toliko velika da sam naručija u Pangei štap za starijeg sina da može lovit i kad puše. Inače lovimo po starinski, iz ruke sa kraja. Jedino kad puše upotrijebim štap.Iz Omiša nam se javio Zlatko Skender, ribolovac koji ne propušta priliku za odlazak na more. A budući da potječe iz ribarske obitelji posebno raduje što i njegovi sinovi očito idu njegovim stopama. Evo što nam je Zlatko rekao o tome:


– A što da vam kažem… U mene je oprema za loviti lignje od 1000 kuna, a sinu dam skosu sa Alia koja meni služi za rovanje i ispitivanje novog terena. I na kraju ispadne 2:0 za prijestolonasljednike – priča nam Zlatko.

– Uglavnom lovimo u Omišu iako nekad i na Sutivanu s didom. A ovaj je ulov ostvaren po danu u 15:45 u Omišu na Ravnicama. Sin Zlatko od 14 godina je lovio tunjom iz ruke, skosavicom sa Alia, imitacijom Yamashite. Mlađi sin Nikola se tek upoznaje sa lignjolovom i gleda mene i brata kako lovimo. Uglavnom, obadva su zaluđeni lignjolovom i lignjama – nastavlja Zlatko svoju priču.– Skose koje koristimo su uglavnom DTD, s tim da sinovima dam ove sa Alia dok se ne nauče skroz jer teren je težak i zapinje puno – ispričao nam je ponosni otac mladih lignjolovaca, Zlatko Skender.