DENIS SAVRETIĆ

Sat nakon ponoći nasukao strijelku na Rapalinog Skitter Popa od 9 centimetara!

Boris Bulić

Prava stvar nastupa kada 'popneš' popperom, i onda ti nešto iz mraka 'blopne' natrag točno onda kada to najmanje očekuješ. I zato, unatoč sveprisutnom hejtu, ja volim strijelke!Denis Savretić je spinner koji nikada ne propušta priliku za ribolov. A posebna strast mu je spinanje strijelki okolici Rijeke na Rapala Skitter Popa, koje, kako sam kaže, unatoč sveprisutnom hejtu, jednostavno obožava. Evo kako je prošao jedan od njegovih posljednjih ribolovnih doživljaja.


– Ova je godina na Jadranu definitivno godina strijelke! Love se svugdje, lovi ih se puno i love se na sve moguće tehnike, od varaličarenja do surf castinga -priča nam Denis.


– Varaličarenje je, dakako, najatraktivnija tehnika, a općenito gledano strijelke se najuspješnije love na površinske varalice, prvenstveno na poppere, koji odlično rade u noćnim satima.
Dobra fora s bacanjem poppera je što cijela situacija u svakom trenutku izgleda toliko glupo da čovjek jednostavno ne mora biti u strahu da nešto krivo radi. Ono, bacaš varalicu u mrak i mlatiš štapom tak da ona radi ‘pop’ ili ‘blop’ ili bilo što između toga, i praviš se da si totalno pro. Ako te neko pita što to radiš, nabusito mu kažeš da popaš i s nadmoćnim smiješkom na licu nastavljaš loviti. Ali– nastavlja Denis svoju priču.– A ova riba na slici je ulovljena sat iza ponoći prilikom prelaska plime u oseku, na pošti koju karakterizira veća dubina uz obalu kao i jaki kurenat. Opremu je sačinjavao štap Majorcraft Skyroad 2.7m / 7-28 g, rola Shimano Stradic 4000, upredenica Varivas Avani Seabass 1.0, predvez Sufix Invisiline FC 0.28 mm i, naravno, Rapala Skitter Pop 9 cm.


Strijelka je bila teška 1.8 kilograma, a borba je trajala tek par minuta. 2-3 minute. Završila je kao i ostali moji ulovi na najbolji mogući način, na gradelama – ispričao nam je Denis Savretić.