ĐORĐE RADONJIĆ

S obale nasukao tunu od čak 34 kilograma: ‘Pomislio sam da je neću moći izvući…’

Boris Bulić

I odmah, poslije samo nekoliko zabačaja i jiganja dobijam udarac. Budući da sam bio sam, odmah sam pomislio: - E džabe si je zakačio kad je nećeš izvaditi…Još jednom nam se javio Kotoranin Đorđe Radonjić kojem su heavy spinning i shore jigging posebno drage tehnika i kojima lovi najborbenije ribe Jadrana. I ovoga se puta na udici našao kapitalni ulov koji bi svaki ribolovac poželio osjetiti barem na kratko na svom priboru. Evo što nam je Đorđe rekao o tom svom ribolovnom doživljaju:


– Na poziciju u Luštici sam došao u 4:30 sati. More je bilo baš mirno. Pripremio sam opremu i odmah krenuo bacati SavageGear Needle jig od 80 grama – priča nam Đorđe.


– I odmah, poslije samo nekoliko zabačaja i jiganja dobijam udarac. Budući da sam bio sam, odmah sam pomislio:
E džabe si je zakačio kad je nećeš izvaditi… – nastavlja Đorđe svoju priču


–  Borba je trajala nekih dvadesetak minuta i na moju sreću, taman kad je trebalo, pojavio se Aleksandar Delić koji je dotrčao i s kukom zakačio ribu pa je izvadio iz mora.Od opreme sam koristio Zenaq Muthos Accura 100h RG, mašinu Shimano Stella 8000 sa upredenicom Varivas PE 4 i Seaguarovim predvezom FXR promjera 0,62 milimetra. Varalica je bio kao što sam rekao, SavageGear Needle Jig od 80 grama, a tuna je bila teška 34 kilograma – ispričao nam je Đorđe Radonjić.