Najavljeno

Rijeka Boat Show obara rekorde, stiže i najveća jahta ikad proizvedena u Hrvatskoj

Edi Prodan

Na riječkoj Rivi čeka nas niz nautičkih poslastica, uključujući i fantastični Moachus 70 Fly, vrijedan 2,3 milijuna euraRekordni po broju izlagača, na riječku Rivu dolazi ih čak 81, Rijeka Boat show uz niz nautičkih poslastica posebno će ostat upamćen po hrvatskoj premjeri najveće ikad serijski proizvedene motorne jahte u Hrvatskoj, fantastičnog Monachusa 70 Fly, proizvođača Vineta iz Splita.


Plovilo ima okvirnu vrijednost od 2,3 milijuna eura, odnosno više od 17 milijna kuna, kad je već na snazi dvostruko isticanje cijena. Monachus 70 fly je nedavno imao svjetsku premijeru na Salone Nautico di Venezia, što također nemalo govori o karakteru jahte.

Riječ je o plovilu duljine 21,1 metar, širine 5,8 metara te gaza od 1,3 metra. Težina joj je 36 tona koje pokreću dva Volvo motora od po 1200 KS dok je kapacitet tanka za gorivo 3600 litara što znači da joj je za jedno “tankanje” potreban iznos od jednogodišnjeg hrvatskog minimalca.


Kako bo se doživjeli sbe njegove sposobnosti, Monachus 70 fly se prije odluke o kupnji može uzeti na iscrpno testiranje.


Organizatori Rijeka Boata showa, direktor Ivan Črnjarić kao i Vedran Babić naglašavaju da je riječ o rekordnom sajmu u svakom smislu, te da su već krenuli pregovori o dolasku istinski zanimljivih izlagača i na idući salon, 2023. godine.To ujedno znači da “riječka nautika” postaje međunarodno relevantna tako da će dogodine iskoračiti i na inozemno marketinško tržište te time inicirati vrlo zanimljive turističke rezultate.Uz organizatore, na posebno organiziranoj press konferenciji u RuiHubu, govorili su Jana Sertić, pročelnica Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke, Marko Mikašinovića, voditelj razvoja proizvoda TZG Rijeke, Dražen Tomić, direktor Odjela pravnih poslova i ljudskih resursa ACI-ja, Rajko Jurman, ravnatelj odjela komercijalnih poslova Lučke uprave Rijeka, te Zlatko Marunić, pročelnik UO za pomorsko dobro, promet i veze Primorsko-goranske županije.Sajam se svečano otvara u petak u 11 sati, u petak i subotu otvoren je do 19, u nedjelju od 10 do 17,30 sati. Ulaz je za djecu do 10 godina besplatan, za onu do 18 godina je 15, te za odrasle 30 kuna.Vrlo povoljno s obzirom na broj izlagača kao i činjenicu da se sajam prostire na čak pet tisuća četvornih metara Gata Karoline Riječke te sveukupne Riječke Rive.