MATEJ RAŠTEGORAC

Riječki ribolovac poseban je po jednoj stvari. Sve što ulovi, odmah vrati natrag u more

Boris Bulić

Već u drugom zabačaju je manji felun pao na jig i ostavio me u šoku. Naravno pušten je odmah nakon što je otkačen sa udice. Niti pet minuta nije prošlo i na istu postavu je zagrizao poveći pauk koji je pružio još ljepšu borbu. Iza njega je uslijedilo još nekoliko manjih paukova i svi su pušteni nazad u more…Iz Rijeke nam se javio Matej Raštegorac, ribolovac koji se može pohvaliti da ima pravi sportskoribolovni duh. Naime Matej svoje ulove vraća natrag u more. Ovoga je puta bio na Braču gdje je imao prilike uživati shore jiggingu i C&R pristupu. Evo što nam je Matej ispričao o tom svom doživljaju:


– Igrom slučaja se posložilo da se poslom ode U Bol na Braču. Iskoristio sam priliku i spremio opremu za ribolov. Tako smo odmah prvi dan nakon posla otišli na obližnje stijene da okušamo sreću – priča nam Matej.


– Već u drugom zabačaju je manji felun pao na Jigpara jig i ostavio me u šoku. Naravno pušten je odmah nakon što je otkačen sa udice. Niti pet minuta nije prošlo i na istu postavu je zagrizao poveći pauk koji je pružio još ljepšu borbu. Iza njega je uslijedilo još nekoliko manjih paukova i svi su pušteni nazad u more. Sljedećih sat vremena nije bilo previše dešavanja osim što je prošlo jato lampugi i pružile su lijep prizor uz samu ljepotu krajolika – nastavlja Matej svoju priču.

– A pred sam kraj ribolova se desilo da sam slučajno zakačio jedno od rjeđih morskih bića. Bio je to puž golać, morski zekan kojeg lokalci nazivaju morski prasac.


Bio je lijep prizor i rijetka prilika da ga se u današnje vrijeme uopće vidi u moru, samo mi je bilo žao da sam ga morao vidjeti sa mojom udicom u leđima, ali dobro, ostao je živ sa minimalnim oštećenjem. U svakom slučaju lijepa uspomena na Brač. Nadam se da ću dobiti još koju priliku za zabaciti varalicu u tom području – ispričao nam je Matej Raštegorac.