MARINO ŽUNIĆ

Riječanin izvukao kraljicu carpaccia. Nakon 15 minuta borbe na površinu je isplivala 5,2 kilograma teška palamida

Boris Bulić

I dok se Patrik bori s čvorovima ja već vadim stari štap iz kabine na kojem je poluispravna rola pa ga koristim za povuć panulu nakon kupanja i slično. Ješkam cijelu srdelu brzinom munje i bacam ga bez ikakve nade, kad nakon niti 3 minute dobivam griz, kontriram i kreće borba…Iz Rijeke nam se javio Marino Žunić, ribolovac koji je uspio uloviti kraljicu carpaccia. Evo što nam je Marino ispričao o tom svom ribolovnom iskustvu:


– U ranu zoru prijatelj mi Patrik Gundić i ja dolazimo dočekat plivaricu i kupujemo srdele za ješku. Cilj je bio odradit trening i ispitat teren za sutrašnju Palamijadu koju je organizirao ŠRD Zubatac – priča nam Marino.


– Tako dolazimo na poziciju, Patrik slaže predvez, a meni štap naješkan i napet kao puška, samo čeka da zabacim. Bacam jednom rukom štap, drugom rukom sidro i vidim da se prijatelj i dalje bori s vezivanjem predveza. I dok se Patrik bori s čvorovima ja već vadim stari štap iz kabine na kojem je poluispravna rola pa ga koristim za povuć panulu nakon kupanja i slično. Ješkam cijelu srdelu brzinom munje i bacam ga bez ikakve nade, kad nakon niti 3 minute dobivam griz, kontriram i kreće borba – nastavlja Marino svoju priču.

– Borba je trajala, čini mi se petnaestak minuta pošto je rola bila neka prastara Okumina koja mi se već 3 puta razletila i kao što sam rekao, poluispravna. Osim toga, nisam znao koji predvez je bio vezan na štapu pa sam bio ekstremno oprezan.


No riba je unatoč svim očekivanim problemima ipak uspješno nasukana tako da sam Patriku rekao da možemo ić doma sta se mene tiče.A kad smo došli kući našli smo se u problemima. Naime, kuhinjska vaga nam važe samo do 5 kilograma pa smo morali tražiti drugu jaču vagu koja je na kraju pokazala 5,2 kilograma – ispričao nam je Marino Žunić.