ROKO JERIČEVIĆ

Ribolov na stijenama: “Jaka kontra je samo potvrdila da je na drugoj strani dobar komad ribe…”

Boris Bulić

Ulov ribe u rock fishingu je uvijek poseban doživljaj, a kad je u pitanju velika riba s krunom tada tom doživljaju nema premca.Roko je opet bio u ribolovu na stijenama i odlučio to iskustvo podijeliti s nama. Evo kao je to bilo:


– Dobru priliku za ribolov ne treba propuštati naprosto zato jer se takve stvari ne smiju propuštati. Na more i u ribolov treba ići kad god se može jer to što se tamo doživi, ne može se doživjeti nigdje drugo. Film možete pogledati milijun puta, ali istu ribu možete uloviti samo jednom. I premda su mi sve tehnike manje-više podjednako bliske, ribolov na fermu mi je nekako posebno drag. Ono slatko iščekivanje i napetost dok struna poigrava na valovima pa se na trenutak zategne, teško se može usporediti s bilo čim drugim – priča nam Roko.


– Ovoga smo se puta odlučili za južnu puntu od Brbišćice. Na takvom terenu uvijek koristim surf opremu. U ovom slučaju je to bio 150 gramski štap Shimano Vengance, osnova je bila 0.35 milimetara, predvez 0.33 milimetra, a klizno olovo težine 90 grama. Malo sam dvojio oko ješke, ali sam se na kraju odlučio za bibija – nastavlja Roko svoju priču.


Car na vanjskoj strani Dugog Otoka
– I negdje oko 8 sati ujutro je zategao. Jaka kontra za potvrdu je samo potvrdila da je na drugoj strani komad ribe. Nekoliko se puta zabijao u grote pri izvlačenju tako da je potrajalo dobrih 15 minuta dok je izašao na površinu. Oprarom smo ga nasukali i odmah izvagali. Ravno 2,7 kilograma! Za fermu s vanjske strane Dugog Otoka više nego dobro, zar ne?