Ljetna uspomena

Prvo na lignje pa na zubace: ‘Kad bih vam rekao gdje je to, sutra tamo ne bi bilo ničega’

Boris Bulić

Lignje smo brzo ulovili, par komada samo, koliko nam je trebalo za panulu i stavili ih u bazen s morem da ostanu žive. Na poziciju za zubace smo stigli za manje od deset minuta i počeli lov tako da je već nakon 20 minuta primio prvi, a nije trebalo puno da se uhvatio i drugi. Kao da su bili braća iz istog legla…Iz Slovenije, točnije iz Domžale nam se sa svojom ljetnom uspomenom javio Robi Erman. Inače je Robi vrsni ribolovac koji jako dobro zna što je to ciljani ribolov. Kao i svaki veliki majstor, i Robi je bio škrt na riječima, no uspjeli smo saznati najbitnije.


– Toga sam dana, sredinom kolovoza, poslije ručka isplovio sa svojom ženom na more da se nešto ulovi. Plan je bio što brže uloviti lignju pa ići na zubaca. E kad bih ja sada rekao gdje su te lignje i zubaci, sutra tamo ne bi bilo ničega – priča nam Robi.

– Dakle, lignje smo brzo ulovili, par komada samo, koliko nam je trebalo za panulu i stavili ih u bazen s morem da ostanu žive.


Na poziciju za zubace smo stigli za manje od deset minuta i počeli lov. Nema tu velike filozofije. Klasična panula s gvardijanom. Spustio sam lignju i zavezao po poziciji tako da je već nakon 20 minuta primio prvi, a nije trebalo puno da se uhvatio i drugi. Kao da su bili braća iz istog legla, svaki je imao po 1,7 kilograma. Meni sasvim dosta. Dan je bio top! – ispričao nam je Robi Erman svoju panulašku priču.