DINO DEMO

Prvi ulov je uvijek najveći i pamti se do kraja života. Tako će i Dino, vjerujemo, zapamtiti svoju prvu sipu

Boris Bulić

Kad su došli do mora, Dino je zabacio svoju DTD skosavicu i strpljivo čekao, pa namatao, pa opet čekao… I strpljivost mu se isplatila. Njegovoj sreći nije bilo kraja kad se struna zategla…Uvijek nam je drago kada dobijemo prijavu ulova od mladih ribolovaca, a kad nam prijava stigne od nekoga tko ima tek tri godine, tada je radost posebna. Dino Demo živi u Grguricama i na more ide kad god ga tata i mama povedu, što je zapravo vrlo često.


– Dino jako voli more. Praktički, otkako se rodio bilo je jasno koliko mu more znači. Lani je već i ronio, a s nama vrlo često ide na more i to ne samo kada je lijepo vrijeme, već i zimi. Kao beba je imao opstrukcije pa ga zato kad god imamo priliku vodimo na more – priča nam Dinova mama Viktorija.


– A Dinov tata Marko je također od malena zaljubljen u ribolov. Još se kao dječak natjecao u Umagu tako da tata sada na Dina prenosi ljubav prema moru i ribolovu, po svemu sudeći, svim srcem vrlo uspješno. Tako je ovoga puta poveo Dina u lov liganja i sipa na Maslenicu. Dovoljno je bilo pitati ga bi li išao, da se u trenu, onako malen, spremi i nacrta na vratima. Budući da tata jako pazi na ribolovni pribor, tu je pažnju i obazrivost prenio i na Dina koji onda i sam s posebnom pažnjom i zabacuje i izvlači sisteme, čuvajući svaki segment opreme  – nastavlja Viktorija ovu priču.


Dino sa svojom prvom i najvećom sipom
– I kad su došli do mora, Dino je zabacio svoju DTD skosavicu i strpljivo čekao, pa namatao, pa opet čekao… I strpljivost mu se isplatila. Njegovoj sreći nije bilo kraja kad se struna zategla. Nastavio je izvlačiti svoj ulov i tata mu je morao malo pomoći, no na kraju je sipa bila na suhom. Težila je ravno 304 grama! – ispričala nam je presretna i ponosna mama Viktorija.


To je bio Dinov prvi ulov no vjerujemo da je to zapravo samo prvi u nizu njegovih ribolovnih poduhvata koji tek slijede i o kojima ćemo još čuti.