MMPI

Posada s nasukanog broda kod luke Raša iskrcana na kopno

Portal Novi list

Foto Sasa Miljevic/PIXSELL

Foto Sasa Miljevic/PIXSELL

Na nasukanom brodu, koji plovi pod zastavom Tanzanije, nalazilo se 15 članova posade, egipatskih državljanaIz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture oglasili su se o teretnom brodu koji se sinoć nasukao na ulazu u luku Raša na istočnoj obali Istre. Potvrđuju da je tijekom današnjeg dana posada spašena i prebačena na kopno.


“Nastavno na informacije o brodu koji se sinoć oko 19.30 sati nasukao na ulazu u luku Raša, obavještavamo vas kako je tijekom dana posada broda prebačena na kopno.


Naime, kako se odsukavanje broda zbog ozbiljnih oštećenja neće moći obaviti danas te najavljeno jačanje bure, svi članovi posade neozlijeđeni su prebačeni s broda na kopno.
Podsjetimo, jutros smo izvijestili kako se brod koji plovi pod zastavom Tanzanije i na kojem se u trenutku nasukanja nalazilo 15 članova posade, egipatskih državljana, nasukao u utorak, oko 19.30 sati na ulazu u luku Raša.


Po zaprimanju informacije na poziciju nasukanja upućeni su remorkeri, a na poziciji nije uočeno onečišćenje mora ni morskog okoliša.


Aktivnosti se odvijaju u koordinaciji s MRCC-om i Lučkom kapetanijom Pula u čijoj će se nadležnosti provoditi očevidne radnje o ovoj pomorskoj nesreći”, poručili su iz Ministarstva.