Treće izdanje

Pomorski fakultet u Rijeci pobjednik Studentske Fiumanke

Portal Novi list

Foto Fiumanka

Foto FiumankaNakon tri dana jedrenja Pomorski fakultet pobjednik je 3. Studentske Fiumanke. U ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je 16 timova koje su činili studenti i djelatnici Sveučilišta u Rijeci.


Tijekom dvodnevnih kvalifikacija održano je 6 regata, a 6 najuspješnijih posada jedrilo je danas u finalnim jedrenjima.

Finalisti su odjedrili 3 regate nakon kojih je najuspješnija bila posada Pomorskog fakulteta. Drugoplasirana je posada Zdravstvenih studija dok je prošlogodišnji pobjednik Fakultet dentalne medicine ovoga puta završio na trećem mjestu.


Četvrto mjesto zauzeo je Učiteljski fakultet, peti je Fakultet za fiziku, a na šetoj poziciji je posada Sveučilišta u Rijeci.Prijelazni pokal pobjednicima kao i pehare najuspješnijim posadama u ime Sveučilišta u Rijeci uručila je prorektorica za digitalizaciju i razvoj Sveučilišta u Rijeci prof.dr.sc. Senka Mačešić.


“Čestitamo svim posadama na izvrsnim rezultatima i zahvaljujemo na sudjelovanju u ovom zanimljivom natjecanju. Ova regata ne samo da promiče sport i zdrav natjecateljski duh, već i jača veze među studentima različitih fakulteta kao i fakulteta i zajednice.Zahvaljujemo Sveučilištu u Rijeci i svim sudionicima koji su pridonijeli uspjehu ovog događaja. Radujemo se budućim natjecanjima i novim prilikama za zajedničko druženje na moru!”, poručuju iz Studentske Fiumanke.