BORIS VRBAN

Po cara nakon bure. Nakon samo pet minuta panulanja nasukao zubaca od 6,3 kilograma!

Boris Bulić

Lagano spuštam sistem niz rub i polako ispravljam barku prateći na sonderu što se događa i tako održavajući zamišljeni smjer kad niti nakon pet minuta na 45 metara dubine dobivam siloviti griz. Bez puno kalkuliranja uspijevam ribu odvojiti od dna…Iz Svetog Jurja nam se javio Boris Vrban koji je dao sve od sebe da toga dana u ribolovu uživa što je moguće duže. Ipak, planovi su mu se pomrsili jer je ribu dobio već nakon pet minuta panulanja.


Evo što nam je Boris ispričao o tom svom uspjehu:


– Toga je dana jutro napokon osvanulo mirno, bez bure ili juga u Velebitskom kanalu ispred Svetog Jurja.
Bez puno razmišljanja uskačem u gliser i pred portom, za možda samo pola sata uspijevam uloviti dvije lignje. Pažljivo ih spremam u bazen za živu ješku pa trk do obližnje pozicije.


Pošto je bura već dobro ohladila more, na nekim pozicijama i ispod 12 stupnjeva, računam da su se i zubaci povukli nešto dublje. Tako se odlučim krenuti sa 40 metara dubine pa kako bude priča nam Boris.


– Pribor je bio dovoljno jak tako da nisam imao razloga ni za kakvu zabrinutost oko nosivosti i izdržljivosti.


Štap je bio Ocean Legacy Deep Element Pe4, multiplikator Shimano Torium 16, a upredenica Major Craft Dangan Blade 0.23.Predvez je bio fluorocarbon Seaguar FXR 0.57 u dužini od 5 metara, klizna udica je bila VMC Redentex 5/0, a glavna BKK Red Octopus Beak 6/0 dok je olovo-čuvar bilo teško 250 grama nastavlja Boris svoju priču.


– Tako lagano spuštam sistem niz rub i polako ispravljam barku prateći na sonderu što se događa i tako održavajući zamišljeni smjer kad niti nakon pet minuta na 45 metara dubine dobivam siloviti griz.Bez puno kalkuliranja uspijevam ribu odvojiti od dna i onda ide čisto guštanje.


Uz sasvim polagano izvlačenje, zubatac od 6,3 kilograma je vani bio za možda nekih cca 5 minuta.


I to je to. Sad moram po novu ribu, jer se na staroj slavi ne živi – ispričao nam je Boris Vrban.