LINDA ROTTER

Po buri se u plitkom moru kriju strijelke!

Boris Bulić

Kako je bura jačala tako sam sve više razmišljala o tome da prekinemo lov. Suprug je bio nekih 500 metara dalje od mene pa sam krenula prema njemu. A onda sam u sasvim plitkom moru ugledala dvije strijelke. Zastala sam pokušavajući što diskretnije zadržati položaj optimalan za hitac. Ribe su išle polako prema meni…Toga smo dana, moj suprug Bojan Pribac i ja, krenuli rano ujutro, već oko 6 sati iz Osora za Unije. Oboje smo članovi kluba Sv. Pelegrin iz Umaga i ronimo već preko deset godina tako da smo se radovali još jednom ronilačkom pohodu – priča nam Linda.


– Budući da je puhala bura, lovili smo na vanjskoj strani, na plitko. Što se tiče tehnika, nismo imali baš puno – malo šulje, malo čeke. I kako je bura jačala tako sam sve više razmišljala o tome da prekinemo lov. Imala sam već nekoliko manjih riba, a suprug je bio nekih 500 metara dalje od mene, pa sam krenula prema njemu – nastavlja Linda svoju priču.

– A onda sam u sasvim plitkom moru ugledala dvije strijelke. Zastala sam pokušavajući što diskretnije zadržati položaj optimalan za hitac. Ribe su išle polako prema meni. I kad su došle na domet odabrala sam onu veću i ispalila hitac. Borbe praktički nije ni bilo jer je hitac kroz glavu bio precizan. A kad smo je izvagali ispalo je da je bila teška tri kilograma. Za jedno burno jutro više nego dosta – ispričala nam je Linda Rotter.