TOMISLAV MRAVLJE

Ovako love majstori! Jednim predvezom dva zubaca!

Boris Bulić

I kao što to bude u panuli dobio sam griz, ne osobito jak, ali ipak griz. A kad sam udario kontru odjednom je sve postalo bitno teže. Zamaranje je bio neobično, puno atipičnih udaraca tako da do površine nisam bio siguran što dižem. A kad sam dovukao do površine imao sam što i vidjeti…Iz Ljubljane nam se sa svojim ulovom javio Tomislav Mravlje koji je uspio nasukati ne jednog, već dva zubaca sa istim predvezom. Evo kakao je to bilo:


– Lovio sam na Unijama na klasičan način. Predvez je bio s dvije udice i živom lignjom, ništa posebno ni spomena vrijedno. Štap je bio Trabucco Live Acid od 20 libri, rola Poseidon 3000l, uprednica Momoi Ryujin 4, shock leader Varivas od 60 libri, udice Eagle Claw Trokar 5/0 i olovo čuvar od 500 grama – priča nam Tomislav.

– I kao što to bude u panuli dobio sam griz, ne osobito jak, ali ipak griz. A kad sam udario kontru odjednom je sve postalo bitno teže. Zamaranje je bio neobično, puno atipičnih udaraca tako da do površine nisam bio siguran što dižem.


A kad sam dovukao do površine imao sam što i vidjeti. Na predvezu su bila dva zubaca. Veći je imao malo manje od 4 kilograma,  a manji 2,4. Mislim da je prvi, veći uzeo lignju i kad se zakačio da ju je povratio tako da ju je odmah i manji uzeo pa se zakačio na prvu slide udicu – ispričao nam je Tomislav Mravlje.