ENIO RADOVIĆ

Ovako izgleda kad se običan ribolov dan pretvori u ostvarenje snova!

Boris Bulić

A kad je došla blizu čamca vidim da je lica. Nakon što se izmorila i došla do nas, šogor mi uzima podmetač da bi je uvalio unutra, ali ne ide. Lica je prevelika…Iz Vira nam se javio Enio Radović, ribolovac kojem se obični ribolovni izlet pretvorio u pohod iz snova. Evo kako je izgledalo to ostvarenje skrivenih želja:


– Ustajanje u 03:00 i partenca prema gornjem braku između Vira i Mauna na lov na arbune kančanicom. Do osam i pol smo stigli uloviti oko 3 kilograma lijepih arbuna nakon čega više riba nije htjela gristi.


Nakon toga prebacujemo se na donji brak, na Planuru za povući panulu za skuše. Do Planure nam je malo trebalo tako da smo već u 09:30 bili na poziciji. Stavljamo štapove u nosače i križamo po braku gore-dole. No lovi se slabo, tek tu i tamo po koja– priča nam Enio.
– Oko 10:30 je krenulo malo bolje tako da smo brzo digli petnaestak lijepih komada. A onda odjednom oko jedanaest sati se desni štap savio pod 90 stupnjeva, a kočnica je počela vrištati. Zaletim se na štap i jedva ga iščupam iz nosača. Pokušavam zategnuti kočnicu, ali riba i dalje vuče. Imam oko 250 metara upredenice, a već mi je otišlo cca 200 metara. Sve mislim da ću izgubiti ribu jer mi je predvez od fluorocarbona 0.35 milimetara – nastavlja Enio svoju priču.– Najednom je prestalo vući. Pomislio sam da je riba otišla. Namotao sam oko 50 metara kad opet riba! Vidim, još je tu… Onda je opet počelo popuštanje, namatanje, pa tako jedno petnaestak minuta. A kad je došla blizu čamca vidim da je lica. Nakon što se izmorila i došla do nas šogor mi uzima podmetač da bi je uvalio unutra, ali ne ide. Lica je prevelika. Nakon toga uzima kuku i uspijeva zakačiti ribu i ubacuje je u čamac. Nevjerojatno koja sreća sa tako laganim alatom uspjeli uloviti toliku ribu. Kad smo došli kući izmjerili licu težina je bila 9,25 kilograma – ispričao nam je Enio Radović.