LOVOSTAJ

Od 1. svibnja kreće privremena obustava ribolova okružujućim mrežama plivaricama – srdelarama

P. N.

Snimio Sergej Drechsler

Snimio Sergej Drechsler

Za navedeno razdoblje postoji mogućnost financiranja obustave u okviru novoga Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2021. - 2027. godine.U razdoblju od 1. svibnja 2022. godine do 30. svibnja 2022. godine na snazi će biti privremena obustava okružujućim mrežama plivaricama – srdelarama. Za navedeno razdoblje postoji mogućnost financiranja obustave u okviru novoga Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2021. – 2027. godine. U sklopu dosadašnjeg Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo za privremenu obustavu ribolova isplaćeno je više od 252 milijuna kuna, odnosno 100 % raspoloživih sredstava.


Neki od osnovnih uvjeta su da ribarsko plovilo ne smije obavljati nikakvu ribolovnu aktivnost tijekom trajanja privremene obustave te mora biti vezano u luci, članovi posade ne smiju obavljati bilo koju vrstu ribolova ili drugu djelatnost, plovilo mora biti autorizirano za plivaričarski ribolov i imati dostatnu minimalnu ribolovnu aktivnost od ukupno 120 ribolovnih dana ostvarenih tijekom 2020. i 2021. godine, od čega najmanje 51% ribolovne aktivnosti ostvarene u dijelu plivaričarskog ribolova.


Svi zainteresirani dužni su dostaviti obavijest o interesu za sudjelovanje na e-mail adresu [email protected] do 1. svibnja 2022. godine, a rok za podnošenje Zahtjeva za potporu traje tijekom cijele privremene obustave.