ŽELJKO PERIŠIĆ

Noćni doživljaj za pamćenje. Lovio ribu na fermu pa ulovio kapitalnu hobotnicu

Boris Bulić

Sigurnih pola sata nije ništa diralo da bi se odjednom jako savijanje desilo. Štap je ostao savinut no ja sam svejedno opalio jaku kontru i to je vjerojatno bio presudno da se hobu odigne sa dna inače bi bilo velikih problema...Iz Podstrane nam se javio Željko Perišić koji je uspješno nasukao poveliku hobotnicu koju je zakačio udicom.


No nije samo to bilo neobično nego i ješka koju bi malo tko iskoristio za ribolov.


Evo što se dogodilo te večeri u Podstrani:
– Lovio sam ispred svoje kuće u Podstrani. Par sati noćnog ribolova je bia plan.


Za ješku nisam imao ništa osim škampa u zamrzivaču, pa iako je šteta bilo to koristit, nije srce moglo odolit da se ne prova – priča nam Željko.


– Uglavnom, dva sata sam imao problem s malom ribom koja je to skidala bez problema i onda sam odlučio na udicu staviti cijelog škampa sa glavom što se na kraju pokazalo kao jako dobra odluka.


Inače, samo da uglavnom da napomenem, uspješan lov u Podstrani s obale je jedino moguć ako imate zabačaje od 130-150 metara zbog čega zato koristim 130 grama olovo i adekvatnu opremu.


Tako sam lovio ‘u tvrdo’, visoko štap pozicioniran i čekao savijanje – nastavlja Željko svoju priču.


– I pola sata nije ništa diralo tog mog škampa da bi se odjednom jako savijanje desilo. Štap je ostao savinut no ja sam svejedno opalio jaku kontru i to je vjerojatno bio presudno da se hobu odigne sa dna inače bi bilo velikih problema.


Nakon samo par metara sam shvatio da je hoba i to povelika.


Da ne bi došlo do pucanja sistema, bez ikakvog forsiranja je privlačim.


I sad, kako nisam imao špurtil, trebao sam je nasukati na plažu, al’ pozicija mi je bila na portu.


Zato sam lagano počeo, kad sam je doveo bliže, šetati put plaže, ali hoba je išla put porta.


Znao sam ako mi se zakači za stijene, da je gotovo, pa sam sa štapom koliko sam dug i širok krenuo u stranu i tako ipak šetao do plaže.Uglavnom, kad sam izbjegao stijene, više nije bilo nikakvih problema.Hoba je bila nasukana i ogromna, a vaga je pokazala 5,1 kilograma. Ima je i za peku i za salatu – ispričao nam je Željko Perišić.