NATJECANJA - MIĆI KUP 2024.

Niste zakasnili. Prijavite se i dovedite svog malog ribara na najbolji ribolovni kup na Jadranu

Mići kup je osmišljen kao natjecanje u kojem bi svaki natjecatelj imao priliku za lov s barke, što je posebno zanimljivo svima koji nemaju barku. Natjecanje je revijalnog duha pa će i pravila biti fleksibilna koliko to bude moguće.I ove će se godine u Rijeci u sportskoribolovnom klubu Viktor Lenac održati natjecanje u udičarenju iz usidrene brodice za djecu uzrasta do 16 godina. Ovo natjecanje, popularno nazvano ‘Mići kup’ održat će se 01. lipnja i trajat će puna tri sata.


A Mići kup je nastao kao rezultat suradnje poznate, a sada već i kultne Facebook grupe ‘Kvarner fishing’ koja od svog osnivanja njeguje i promovira sportski ribolov u punom smislu te riječi i kluba Viktor Lenac.


Prošle je godine natjecanje bilo organizirano za polaznike škole Viktor Lenac i Kvarner fishing, no ove je godine je prošireno, tako da su dobrodošla i djeca iz drugih lučica.
A budući da je prošle godine odaziv bio poprilično velik, ove su godine planovi i očekivanja barem jednaki, ako ne i veći od onih prošlogodišnjih.


Natjecatelji će svoje znanje i vještinu moći pokazati u lovnoj zoni koja će biti na području priobalnog akvatorija Pećina.


Bitno za napomenuti da se radi o ribolovu s jednim štapom uz minimalnu težinu olova od 20 grama s najviše tri udice.


Budući da se radi o našim mladim ribolovcima svaki natjecatelj će morati imati pratnju svoga roditelja.


Natjecanje je revijalnog duha pa će i pravila biti fleksibilna koliko to bude moguće.


Mići kup je osmišljen kao natjecanje u kojem bi svaki natjecatelj imao priliku za lov s barke, što je posebno zanimljivo svima koji nemaju barku.


Naravno na taj se način razmjenjuju iskustva i uče nove ribolovne tehnike.


Uz odličnu atmosferu koju očekujemo mladi će imati priliku upoznati novu dimenziju i raznolikost i ribolova i mora, a ukoliko nakon tog iskustva požele, mogu se i upisati u školu ribolova koje vode iskusni i vrijedni treneri.


Po završetku natjecanja dodijeliti će se vrlo vrijedne nagrade sve u skladu s ostvarenim plasmanom, s tim da treba naglasiti da će svi natjecatelji imati i nezaobilazni obrok kako bi povratili u teškom ribolovu izgubljenu energiju.


Naravno, nakon svega slijedi i druženje na kojem očekujemo da će svi ostati jer je to svakako jedan od ciljeva ovog revijalnoga natjecanja.


Svi zainteresirani imaju dovoljno vremena za prijavu jer je zadnji rok za prijavu 25. svibnja.


Naravno, sve vezano uz Mići kup se može naći na Facebook stranici Kvarner fishinga, od broja i maila za prijavu, do propozicija koje definitivno nisu ni izdaleka strašne ili stroge jer je poanta da djeca, a i roditelji, naprosto uživaju.


Nadamo se da se vidimo u što većem broju i, kako bi stari ribari rekli, mirno more i rogi!A u galeriji možete vidjeti i podsjeti se kako je to izgledalo prošle godine.