DAMIR MATIĆ

Neobičan ulov blizu Ičića: “Na prvu mi niš’ ni bilo jasno, a bogami ni na drugu…”

Boris Bulić

Damir Matić je ulovio cipla tako što je varalicom zakačio drugu varalicu koja je očito već neko vrijeme bila zabodena u nesretnu ribu.Da se povremeno dogodi ulov dvije ribe na istu udicu nije tajna, no da se na varalicu ulovi riba tako da se udicom zakači varalica koju riba nosi kao pearcing, nije tako čest slučaj. A upravo se to dogodilo Damiru Matiću iz Pazina dok je spinao blizu Ičića.


–  Ma cipal je naletio posve slučajno. Bila mi je želja i volja probati po prvi put uhvatiti brancina na spin. Uglavnom, na prvu mi niš ni bilo jasno, a bogami ni na drugu. Ćepa ribu na njenu varalicu koja je bila zabodena u nju. Tko je nesritnik koji je zgubi varalicu? – priča Damir svoju neobičnu priču.


Slučajna žrtva je donijela pearcing


– A brancina sam uspio uloviti, ali ne znam što bi rekao za to…  Ne znam da li je kriva Sakura, ali i branka san ćepa za stomak. Slika nisam jer san očekiva da je veći, a i bio je oštećen. Ne vjerujem da bi opstao u moru. Zato sam ga i zadržao jer ranjenu ribu nema smisla vraćati. Ali da je bio cijel i zdrav vratio bi ga jer smatram da kilašice i ispod tega treba da živi – ispričao nam je Damir.


Ulovljena varalica je legandarni Monarch Dokov Heps broj 8
A budući da se na spojnoj alki legendarne HEPS osmice od Monarch Doka koju je ponio nesretni cipal ne vide ni tragovi čvora, a ni kopče, najvjerojatnije je da varalica nije bila dobro vezana i da je spiner koji ju je izgubio naletio na protivnika jačeg od korištenog čvora.


A ni Sakura nije ‘no name’ varalica tako da su i njene vrijednosti neosporne. Zato ni ulov brancina, pa i za stomak, nije beznačajan jer je varalica očito privukla pažnju i odradila svoj posao, ne baš najurednije, ali ipak učinkovito.