Održana tradicija

Na Martinskoj regati tradicijskih barki na jedra 14 posada, zaplovila i barka iz 1927.

Bojan Purić

Foto Magrit Dittmann-Soldičić

Foto Magrit Dittmann-Soldičić

I ove je godine Martinska regata u nazivu imala i spomena na Ljuba Kučića, zaslužnog člana SRK "Rak" iz prvih godina organizacije regateIako to nije bilo najmasovnije izdanje regate, ipak je održana tradicija isplovljavanja tradicijskih barki na jedra na Martinskoj regati u organizaciji Sportsko-ribolovnog kluba “Rak” u Martinšćici na zapadnoj obali otoka Cresa.


Po običaju, rezultati nisu bili u prvom planu, ali zabilježimo da je od šest pasara duljih od pet metara najbrža bila “Levant” Lučana Fafangela, od pet guceva duljih od pet metara “Maretin” Željka Darišića iz Lovrana, jedini kraći guc bio je “Mića barufa” Raimonda Randija iz Lovrana, a od dva leuta bolji je bio “Koki” Radovana Nikolića.


Posebnost Martinske regate je redovno sudjelovanje veterana Vitorija Kučića na barci “Sveti Roko”, izgrađenoj 1927. u Medulinu, a koja je od 1930. godine u vlasništvu obitelji Kučić iz Martinšćice.
I ove je godine Martinska regata u nazivu imala i spomena na Ljuba Kučića, zaslužnog člana SRK “Rak” iz prvih godina organizacije regate.