SANIO SEJKA

More nagrađuje uporne. Pustio malog brancina i licu pa ulovio ‘branka’ kojem se nije nadao

Siguran kako imam ne veliku licu na štapu, flegmatičan i uz još malo popuštanja kočnice da više guštam, zamaram ribu dosta brzo, pogotovo za licu. Nije mi jasno kako je već na boku tako brzo i tek na dva metra ispred shvaćam da nije lica nego ipak sasvim dobar branko.Iz Zadra nam se još jednom javio Sanio Sejka, pasionirani spinner koji svoje ulove nikada ne ostvaruje slučajno već su svi rezultat pomnog praćenja situacije na moru.


I ovoga je puta uspio nasukati lovinu pažnje vrijednu.


Evo što nam je Sanio ispričao o tom svom uspjehu:
– Ovaj je ulov ostvaren na domaćem terenu, na Pagu, gdje u 90 posto slučajeva dobivam manje brancine koje naravno puštam. I sve do neki dan sam mislio kako na tim terenima niti nema nekog većeg, ali me jedan ozbiljan val i pljusak promašaja u tome razuvjerio – priča nam Sanio.


– Uglavnom, toga dana u prvih par zabačaja dobivam jednog manjeg i odmah zatim i jednu manju licu. Obje ribe su naravno, odmah vraćene u more.


A čim sam digao licu prolazi mi onaj raub od neki dan kroz glavu i mislim kako je to sigurno bila mrvu bolja lica.


Nastavljam dalje uz obalu kad eto opet onog ozbiljnog vala iza i dva promašaja. Sve se to odvija daleko u samom dometu štapa.


A lovio sam štapom Seika by Tubertini Niro Egi 2.40m #1.8 to #3.5, rolom Daiwa Exceler LT3000-CXH na kojoj je bila upredenica 0.8# s predvezom Seguar FXR 0.205 i na čijem je kraju bio Xorus Patchinko 100 – nastavlja Sanio svoju priču.


– Reko’ evo, došle su lice i to je to.


Mičem se dalje uz obalu kada ono opet fin udarac i promašaj.


Tu radim pauzu od par minuta i opet zabacujem, ali 20 metara dalje i iz drugog napada dobijam ribu.


Siguran kako imam ne veliku licu na štapu, flegmatičan i uz još malo popuštanja kočnice da više guštam, zamaram ribu dosta brzo, pogotovo za licu.


Nije mi jasno kako je već na boku tako brzo i tek na dva metra ispred shvaćam da nije lica nego ipak sasvim dobar branko.


Vaga je poslije pokazala da je bio težak 2,5 kilograma – ispričao nam je Sanio Sejka.


A svi koji žele vidjeti izvlačenje tog brancina to mogu napraviti ovdje.