NATJECANJA

‘Mići kup’ oduševio i organizatore i natjecatelje. Djeca do 16 godina su lovila iz – barki

Boris Bulić

Budući da je natjecanje revijalnog tipa, sva su djeca umjesto u tvrdoj i strogoj natjecateljskoj atmosferi koja inače prati većinu udičarskih natjecanja, mogla opušteno uživati u prijateljskom odmjeravanju snaga uz popratno učenje i druženje s roditeljima i stručnim barkarijolima.Prve lipanjske nedjelje je u Rijeci organizirano i održano sportskoribolovno natjecanje u kategoriji U-16, odnosno za djecu uzrasta do 16 godina, pod nazivom ‘Mići kup’.


Organizatori ovog iznimno zanimljivog kupa su klub SRK Viktor Lenac i nezaobilazna i svima znana grupa Kvarner fishing.


Ovo je jedno od rijetkih natjecanja na širem području u kojem u čarima lova s barke mogu uživati i naši najmlađi.
Iako je nakon otvaranja prijava za ovo natjecanje broj bio vrlo brzo bio popunjen, naravno da se tražilo i koje mjesto više, a što je organizatorima dodatna potvrda da sve rade baš kako treba i da je ‘Mići kup’ prepoznat kao natjecanje posebnog tona.


Budući da je natjecanje revijalnog tipa, sva su djeca umjesto u tvrdoj i strogoj natjecateljskoj atmosferi koja inače prati većinu udičarskih natjecanja, mogla opušteno uživati u prijateljskom odmjeravanju snaga uz popratno učenje i druženje s roditeljima i stručnim barkarijolima.


Nakon označenog starta signalnom trubom u 9:10 sati, natjecanje je otpočelo.


Svi natjecatelji su pojurili na svoje ‘tajne pozicije’ u nadi za najvećim ulovima.


Silnim trudom i uz nesebičnu pomoć roditelja, kroz natjecanje se uspio prikupiti pozamašan broj riba.


No sve što je lijepo brzo prođe pa se tako i na ovom ‘Mićem kupu’ polako bližio kraj natjecanja da bi konačnim zviždukom u 12:10 bio označen kraj.A na vagi su volonteri pomno izvagali sve ulove pa su nakon kratkog vijećanja i računanja ustanovili i plasmansku listu


Tako je treće mjesto s 1159 grama ulovljene ribe osvojio Ivan Novoselac, drugo mjesto s 1198 grama ulovljen ribe Julian Dukić dok je prvo mjesto s 1466 grama ulovljene ribe osvojio Karlo Muždalo.


A kakvo bi to natjecanje bilo da domaćini nisu podijelili i posebnu nagradu za najveću ulovljenu ribu koja je pripala Egonu Zubcu (714 grama) te nagradu za najbolju curu natjecanja Nikolinu Mandić (686 grama).


Osim prvoplasiranih i svi ostali natjecatelji su dobili prigodne i vrijedne nagrade naših sponzora. Casted, Top fishing, Nevera, Rogi ribaru, Big Fishing, Marlin Madeliefie art by Antea Delpin, Evento i Monada craft bili su široke ruke i ovim im se putem još jednom zahvaljujemo.


Naravno, posebna zahvala ide svim volonterima i dragim ljudima bez kojih ovakav događaj ne bi mogao biti održan.


A nakon podjele nagrada i priznanja svi su se uzvanici imali priliku podružiti i dodatno razmijeniti dojmove uz ručak i glazbu.


Veliki pozdrav s Kvarnera, i kako bi se reklo po ribarskom ‘rogi’ do sljedećeg druženja i novih ribolovnih avantura.


A kako je to izgledalo i kakva je atmosfera vladala na ovom jedinstvenom natjecanju, možete vidjeti u ovoj galeriji.