DINO DERONJIĆ

Labinjanin isplovio po buri pa ostvario rekordan ulov. Luc je bio težak 12 kilograma

Boris Bulić

Već je prvi zabačaj donio kačenje, ali kakvo kačenje! To je bila baš muška borba no oprema je bila dobra tako da nisam previše kalkulirao. Tako se luc od 12 kilograma za 2-3 minute našao u barci. Koliko ja znam, do sada u ovim krajevima još nikada nije ulovljen tako veliki primjerak…Iz Labina nam se javio Dino Deronjić koji je uspio ostvariti nesvakidašnji ulov spinajući s barke. Evo što nam je Dino rekao o tome:


– Iako vrijeme nije bilo obećavajuće izašli smo na more. Naime, bilo je dosta bure što u mom kraju u pravilu znači da se barke ne odvezuju od kraja osim u nuždi. Ali budući da je u pitanju bio ribolov, to smo proglasili nuždom i isplovili – priča nam Dino.


– Lovili smo u Kvarneru točnije, van svjetionika Porozine. Od opreme sam koristio Okumin štap Metaloid 100-325 grama, rolu Daiwa Saltiga 6500 na kojoj je bila upredenica Varivas P6 90 lbs i predvez Seaguar 0,91. Varalica je bila Bertox, sardina, boja pink, od 13 centimetara težine 57 grama – nastavlja Dino svoju priču.

– Bili smo na nekih milju od obale na dubini od šezdesetak metara kada se riba nakratko pojavila na površini. Jato je bilo relativno veliko, po procjeni od pedesetak riba.


Naravno da je takav trenutak trebalo iskoristiti. Prvi zabačaj je donio kačenje, ali kakvo kačenje! To je bila baš muška borba no oprema je bila dobra tako da nisam previše kalkulirao. Tako se luc od 12 kilograma za 2-3 minute našao u barci.


Koliko ja znam, do sada u ovim krajevima još nikada nije ulovljen tako veliki primjerak – ispričao nam je Dino Deronjić.