ROKO JERIČEVIĆ

Kombinacijom spina i surfa do ribe više! Najbitnije je biti na pravom mjestu u pravo vrijeme

Boris Bulić

Pagar na bibija, a plavo na shore jigging! Teško da može bolje i ljepše. Roko je još jednom iz ribolovnog pohoda izvukao maksimum gušta na čemu mu se može samo čestitati!Još jedan dokaz da ribolovac mora biti spreman na sve i da u pričuvi mora imati dovoljno pribora za kombiniranje tehnika, je i ovaj ulov Roka Jeričevića.


– Rock fishing je za mene uvijek poseban izazov, s tim da je vanjska strana Dugog Otoka upravo savršena za sve što ovakav oblik ribolova nudi, traži i nameće.


I premda se sva oprema nosi na leđima, kada se ostvari kvalitetan ribolovni uspjeh, ta težina u trenu postaje zanemariva – priča nam Roko.


Kombiniranim tehnikama Roko je došao do bogatog ulova
– U ovom sam pohodu kombinirao spinnersku i surfersku opremu što mi je omogućilo vrhunski ribolovni doživljaj.


Sve je ovo ulovljeno na vanjskoj strani Dugog Otoka kod Zmajeva oka. Izdvojio bih pagra od 1,3 kilograma koji je udario na bibija postavom na fermu i koji je pokazao zavidnu borbenost u izvlačenju.


A u shore jiggingu je većina ulova ostvarena s malim jigovima težine do 40 grama što je također bio poseban užitak, od trenutka griza do prihvata.


Naravno, fešta na gradelama koja je uslijedila po povratku doma je posebna priča – ne skrivajući zadovoljstvo ispričao nam je Roko.