DEJAN BOJANOVIĆ

Kad se lagana panula pretvori u big game fishing. Na malog gavuna izvukao iglana od 20 kilograma

Boris Bulić

Bilo je odmah nešto tog sitnog ulova i prve radosti na brodu koja uvijek uslijedi nakon prvih nekoliko riba. A onda, nakon nekih dvadesetak minuta takvog ribanja dobili smo baš jak udarac, potpuno drugačiji od svega. Uzeo sam štap i shvatio da je na dugom kraju sasvim ozbiljna riba…Da je u ribolovu sve moguće dokaz je i ovaj, jedan od zadnjih ulova Dejana Bojanovića, koji nam se još jednom javio iz Podgorice. Ovoga je puta izašao na, kako bi on rekao relaksirajući ribolov koji se već nakon dvadeset minuta pretvorio u pravu avanturu. Evo što nam je Dejan ispričao o tom događaju:


– To je trebao biti jedan sasvim običan dan. Sa gostima smo izašli na more kao i nače što idemo. Posložili smo pribor za laganu pendulu, sasvim lagana oprema i polako krenuli prema poziciji gdje uvijek lovimo arbune, skuše, širune i ostalu sitnu ribu – priča nam Dejan.


– I bilo je odmah nešto tog sitnog ulova i prve radosti na brodu koja uvijek uslijedi nakon prvih nekoliko riba. A onda, nakon nekih dvadesetak minuta takvog ribanja dobili smo baš jak udarac, potpuno drugačiji od svega – nastavlja Dejan Svoju priču.
– Uzeo sam štap i shvatio da je na dugom kraju sasvim ozbiljna riba. Problem je bio samo u tome što je pribor bio potpuno lagan, a na kraju mala varalica, gavun iz Megafisha. Istina je da su gavunu stavljene malo jače trokuke ali svejedno to je bila jako slaba utjeha u toj borbi.Borba je potrajala dobrih sat vremena. Nezaboravan doživljaj jer je tu neumornu ribu trebalo izmoriti, a  što nije bio nimalo jednostavna posao. S jačim priborom bi bila za desetak minuta vani, ali ovako…


Na kraju nam je dva puta spadala sa kuke, ali je na kraju i izašla na brod. Vaga je pokazala 20 kilograma. To je jedan od onih dana koji se pamte cijeli život – ispričao nam je Dejan Bojanović.