NENAD KARAČ

Jigom sa 40 metara dubine na Rabu nasukao zubaca od četiri kilograma

Boris Bulić

U more sam spustio SavageGear 3D Jigg Minnow u boji Zebra Glow. I nije prošlo nego par minuta kada je na četrdeset metara dubine udario. Borba je bila vrhunska i trajala je oko pet minuta. Dril je bio muški uz puno zujanja i proklizavanja kočnice i naravno, uz puno strpljenja…Nenad Karač je Novosađanin a ljetuje na Rabu gdje osim u klasičnim radostima ljeta uživa, naravno i u ribolovu.


– Ja sam inače strastveni ribolovac tako da nikada e propuštam priliku za ribolov. Nije mi uopće važno koja je tehnika i riba, važno je samo da se lovi.

Ovoga sam se puta odlučio za jigging. Naravno, preduvjet za uspjeh je poznavanje akvatorija i dobra elektronička podrška. Budući da ej ljeto na Rabu vruće, za ribolov sam se odlučio tek oko sedam uvečer – priča nam Nenad.


Došao sam na odabranu poziciju s južne strane Raba i u more spustio SavageGear 3D Jigg Minnow u boji Zebra Glow. I nije prošlo nego par minuta kada je na četrdeset metara dubine udario. Borba je bila vrhunska i trajala je oko pet minuta. Dril je bio muški uz puno zujanja i proklizavanja kočnice i naravno, uz puno strpljenja – nastavlja Nenad svoju priču.– Na kraju je na površinu izašao krasan zubatac težak oko 4 kilograma. Od opreme sam koristio štap CTS Elite SD 9′ 30-70g, rolu Shimano Stella SWC 5000, strunu Berkley Whiplash 0.10, predvez fluorocarbon Daiwa 0.40, a jig kao što sam rekao SavageGear 3D Jig Minnow u dekoru Zebra Glow.


Budući da volim kuhati, kažu jako dobro, toga sam dana za cijelu obitelj spremio vrhunsku juhu od glave zubaca. A pošto sam iz Novog Sada, onda bod u gostima vrijedi duplo, zar ne? – ispričao nam je Nenad Karač.