MARKO KLJUN

Jigao pa izvukao zubaca težeg od 4 kilograma: ‘Ovom se nisam ni u snu nadao’

Boris Bulić

I u jednom trenu, dok sam vodio varalicu uz samo dno, sve se zateglo. Znao sam da ne smijem ribi dopustiti da se zavuče u dno. Malo sam isforsirao, ali je svejedno borba potrajala. Srećom, teren na kojem sam lovio nije imao većih podvodnih prepreka…Iz mjesta Divača u Sloveniji nam se javio Marko Kljun koji je jigajući uspio nasukati pravi kapitalni ulov. Marko je naime nasukao ni manje ni više nego cara o’ rib, a evo kako je to bilo:


– Bili smo na otoku Prviću. Naravno da takvu prliku nisam htio propustiti pa sam ponio svoj ribolovni pribor. Znao sam da ću nešto uloviti i nadao sam se nečem značajnijem, ali onome što sam uspio uloviti nisam se ni u snu nadao – priča nam Marko.

– Lovio sam štapom Yamaga Ballistik Evo 96/18 i rolom Daiwa Luvias Airity LT 4000. Imao sam jig od 30 grama kojeg sam uporno izbacivao u svim smjerovima i po svim dubinama.


I u jednom trenu, dok sam vodio varalicu uz samo dno, sve se zateglo.


Znao sam da ne smijem ribi dopustiti da se zavuče u dno. Malo sam isforsirao, ali je svejedno borba potrajala.Srećom, teren na kojem sam lovio nije imao većih podvodnih prepreka tako da je riba ipak uspješno izašla vani. A kad sam vidio što sam ulovio sreći nije bilo kraja. Bio je to zubatac od 4,2 kilograma. Naravno, prvom idućom prilikom sve ponavljam – ispričao nam je Marko Kljun.