DAVID STEFANOVIĆ

Iznenađenje na rivi u Ičićima. Na samo 30 centimetara dubine čekala ih – sipa

Boris Bulić

Sipa ima tek 35 deka, ali budući da je prva i lovljena u takvim okolnostima, nama je prekrasna - ispričao nam je David StefanovićIz Ičića nam se javio David Stefanović koji je šećući sa svojom djevojkom po rivi doživio nešto što mnogi ribolovci mogu samo sanjati. Evo što nam je David ispričao o tom događaju:


– Toga smo dana moja cura Gea Šverko i ja pošli u popodnevnu šetnju Opatijom. Naravno, s kim si takav si, uzrečica je koja je u slučaju moje cure itekako opravdana. Naime, ona je od mene pokupila naviku da kad god smo blizu mora gleda i traži bilo šta šta bi se moglo uloviti – priča nam David.


– Šetamo se mi tako kad odjednom ona meni:
– Sipaaa!Ja pogledam kad ono stvarno sipa u moru na dubini od nekih 30 centimetara. Što sad? Budući da je to bila samo šetnja, a ne ‘šetnja sa štapom za svaki slučaj’ rekoh joj:


– Eto ti ga sad… Ako hoćeš još stignemo do Ičića po štap.


A ona meni na to:


– Ma da… Mo’š mislit’ kako će me čekat…


Rekao sam joj da možda i hoće jer je ona lovac iz sjene, a budući da je još je rano, neće se ona puno micati. Treba joj sjene i mraka da ode – nastavlja David svoju priču.


– I ona mene na to uzme za ruku tako da smo otrčali na drugi dio Opatije, sjeli u auto odletili do Ičića po štap vratili se nazad i zabacili, ja sa štapom ona sa ‘Cedevitom’.


Nakon samo 30 sekundi ona vrišti:


– Imam ju!!! Imam ju!!!


Dovukla je do obale i kad ju je dizala, sipa joj je pala nazad.


Pošto je to njoj prva sipa, naravno, ja lud. ona na rubu suza. Ja vadim sve najbolje pušće i ulazim u vodu do koljena i zabacujem u svim smjerovima i, pogađate, naravno da nije došla.


I tako mu tužni otišli prošetati dalje. I kad smo krenuli za nazad ja joj kažem:


– Ajmo opet tamo, bit će ti je sigurno opet kod one grote di je pala.


Došli mi tamo, ona zabaci, ništa… Meni žao gledat je pa tako i ja zabacim štapom, ali naravno, ništa.


I kaže ona meni:


– Dosta mi je… Ajmo doma. Ovo nam se desilo sad i nikad više… Da me sipa toliko čeka da je ulovim i da mi padne…


Slegao sam ramenima, pogledao na sat i počeo izvlačiti svoju pušću van. I kako sam to napravio štap se odjednom savije, iz mora mlaz vode i dižem van sipu.


I tako smo na naše veselje zaključili da je to njena sipa, jer ju je ipak ona vidjela, ulovila, krak je bio oštećen i pala nam je, a ja sam u svemu tome bio samo mala pomoć. Sipa ima tek 35 deka, ali budući da je prva i lovljena u takvim okolnostima, nama je prekrasna – ispričao nam je David Stefanović.