TEO MAKSIMOVIĆ

Hitac u zadnjem dahu – pala je komarča od čak dva i pol kilograma

Boris Bulić

Pogledom svrdlam kroz mutež i u oblaku mulja nazirem tijelo kraljice. To je to! Ali apnea se već bliži kraju pa treba to čim prije dovršiti. Mijenjam smjer i lagano se približavam silueti. Došuljavam se sad već prilično blizu, na koji metar i pucam. Pogodak je prilično visoko, ali riba ostaje na streli pa je odmah hvatam u ruke…Iz Splita nam se javio Teo Maksimović, podvodni ribolovac kojem su strast komarče. U jednom od posljednjih ribolova je nastrijelio kraljicu itekako pažnje vrijednu. Evo što nam je Teo rekao o tom podvodnom susretu:


– Ribolovni dan počinje kao i uvijek – buđenjem u rano ujutro i vožnjom od par sati do ribolovnih pošta. Kako su mi velike komarče jedne od dražih lovina, većina moje pažnje i pripreme je usmjerena na njihov lov – priča nam Teo.


– A tako je bilo i ovaj puta. Lagano išuljavanje iz kraja prema dubini u potrazi za glavom s velikim usnama. Vidim u blizini par većih šaraga kako se vrte i krenem lagano prema njima kad krajičkom oka ugledam rep kako se diže ispred jednog kamena – nastavlja Teo svoju priču.

– Pogledom svrdlam kroz mutež i u oblaku mulja nazirem tijelo kraljice. To je to! Ali apnea se već bliži kraju pa treba to čim prije dovršiti. Mijenjam smjer i lagano se približavam silueti. Došuljavam se sad već prilično blizu, na koji metar i pucam. Pogodak je prilično visoko, ali riba ostaje na streli pa je odmah hvatam u ruke da ne bude komplikacija. Riba je uskoro u naručju i ulov je osiguran. Predivna je… Divim se par sekundi njenoj ljepoti, a onda slijedi i kratko naslikavanje s ulovom za uspomenu. Misija završena, sretan nastavljam dalje – ispričao nam je Teo Maksimović.