PREDRAG KUVAČ

Evo što je potrebno za sreću: Predrag je nasukao brancina tek kad je prijatelja ispratio kući

Boris Bulić

Nakon sat i po mijenjanja varalica, šta novih, šta starih, bilo je za naslutit kako će ovo bit jedna od onih rijetkih večeri kada se kući vraćam praznih ruku. Šime me nagovara da idemo kući jer ujutro radi i ne da mu se više kad svakako nećemo ništa uvatit. Ja baš nisan navika ništa ne ulovit i tija bi još jedan krug, tako da sam Šimu odveza do auta i vratija se sam na poštu.Iz Šibenika nam se javio Predrag Kuvač koji je uspio ostvariti ulov, ali tek nakon što je ispratio svog prijatelja kući. Evo što nam je Predrag ispričao o tom događaju:


– Bura je u opadanju i prognoza na mobitelu zove okretanje na umjereno jugo. Idealno za brancine na mojoj pošti. S roditeljima dogovaran da pričuvaju bebača jer kad si samohrani otac na more ideš kad možeš, a ne kad misliš da je najbolje vrime – priča nam Predrag.


– Zoven Šimu da idemo večeras i iden se počastit sa dvi nove varalice. Izbor pada na jednog wobblera i jednog silikonca. Oko devet sati napokon smo na moru. Bura je skroz pala, od juga nema ništa, a izgleda da neće ni bit. Skoro bonaca, velika oseka i Šime sa mnom, to je vajda najgora kombinacija. Ipak idem probat tek kupljene varalice – nastavlja Predrag svoju priču.

– Nakon sat i po mijenjanja varalica, šta novih, šta starih koje već duže stoje u kutiji tek toliko da je popune, bilo je za naslutit kako će ovo bit jedna od onih rijetkih večeri kada se kući vraćam praznih ruku. Šime me nagovara da idemo kući jer ujutro radi i ne da mu se više kad svakako nećemo ništa uvatit.


Ja baš nisan navika ništa ne ulovit i tija bi još jedan krug, tako da sam Šimu odveza do auta i vratija se sam na poštu.
Putem sam se odlučija igrat na sigurno i na panulu stavija Savage Gear mezimicu koja me još nikad nije iznevjerila. Nije bilo puno čekanja. Nakon puštanja panule već posli desetak metara san dobija lagani udarac pa posli sekunde onaj šta svaki put iznova podigne adrenalin. Par minuta borbe i u brodu se naša lipi brancin. Sad mogu mirno pospremit štap i uputit se kući. Još je tribalo samo brancina slikat i Šimi poslat sliku – ispričao nam je Predrag Kuvač.