Kalvarija na moru

Čak 850 putnika s kruzera na kojem je izbio koronavirus podnijelo skupnu tužbu: Među optužbama i – ubojstvo iz nehata

Hina

Ilustracija PIXSELL

Ilustracija PIXSELL

Od 6. do 13. ožujka razne luke na karipskim otocima koje je brod posjetio, a među kojima su i Trinidad i Tobago, Grenada, Barbados i Saint Lucija brodu su odbile odobriti uplovljavanjeOko 850 francuskih putnika s broda na kojemu je izbila epidemija koronavirusa i u ožujku nije uspijevao pristati ni u jednu luku podnijelo je protiv tvrtke Costa Cruises skupnu tužbu u Parizu sa 180 optužbi među kojima i ubojstvo iz nehata, objavio je njihov odvjetnik u nedjelju.


Skupna tužba u kojoj su i tri optužbe obitelji čiji su članovi preminuli od covida-19 tereti talijansku tvrtku za nemar i druge propuste tijekom krstarenja na brodu Costa Magica.


Od 6. do 13. ožujka razne luke na karipskim otocima koje je brod posjetio, a među kojima su i Trinidad i Tobago, Grenada, Barbados i Saint Lucija brodu su odbile odobriti uplovljavanje.
Kako bi nadomjestila putnicima to što ne mogu pristajati uz otoke, posada ih je poticala na korištenje prodavaonica, restorana, kazina i drugih ponuda i tretmana na brodu bez da je u dovoljnoj mjeri uvela zdravstvene mjere ili ih izvijestila da postoje mogući slučajevi zaraze na brodu, navodi se u tužbi.


Članovi posade “krivi su – putnici nisu imali gotovo nikakve informacije i tek su od lokalnih medija doznali da ima slučajeva na brodu”, kazao je odvjetnik Philippe Courtois koji zastupa putnike.


Courtois je kritizirao “ekstermno površne” mjere protiv virusa na brodu.


“To je trebalo biti krstarenje iz snova, a prevorilo se u patnju”, dodao je.


Costa Cruises, koji je dio grupacije Carnival, obustavio je krstarenja širom svijeta do 15. kolovoza zbog pandemije.