IVA LOVRIĆ JOVANOVIĆ

Brancini se love na tanko! U plitkom moru nakon nevere nasukala ručak!

Boris Bulić

Kako su brancini navikli na hranjenje na toj poziciji dolaze blizu tako da ih dugo pokušavam prevariti sve tanjim i tanjim predvezima. Imala sam i drugi puno jači set zabačen i na njega ništa kad je odjednom povuklo štap u more. Uhvatila sam ga u zadnji tren…Iz Baške nam se javila Iva Lovrić Jovanović kojoj su strast brancini. Ovoga je puta unatoč negativnim predviđanjima prolaznika uspjela ostvariti lijep ulov. Evo što nam je Iva o tome ispričala:


– Rano jutro nakon nevere, lokacija Baška. To jutro se dobitna kombinacija sastojala od podočnjaka koje svaki pravi ribar ima i poznanika koji mi u prolazu kaže ‘tu nećeš brancina uhvatiti’ priča nam Iva.


– Teren je tu plitak i neravan i većina varalica se kači. Koristila sam Okuma Pink Pearl 2 set. Radi se o rozom setu uparenom sa rozom upredenicom koje sam dobila nedavno kao poklon, veoma tankom FC-u od 0,16 milimetara te á volo tehnikom sa komadom srdele. Udica je bila broj 1, Mustadova – nastavlja Iva svoju priču.

– Kako su brancini navikli na hranjenje na toj poziciji dolaze blizu tako da ih dugo pokušavam prevariti sve tanjim i tanjim predvezima.


Imala sam i drugi puno jači set zabačen i na njega ništa kad je odjednom povuklo štap u more. Uhvatila sam ga u zadnji tren. Štap je odličan i iznenađena sam da ga je tako lako odradio ali mašinica je za ove pothvate ipak slaba.


Na kraju je kao nagrada izvučen lijepi brancin – ispričala nam je Iva Lovrić Jovanović.