Tradicionalno natjecanje

Ante Španjol i Marko Ribarić najbolji u udičarenju

Hrvoje Hodak

Foto Hrvoje Hodak

Foto Hrvoje Hodak

Drugo mjesto, prvi puta otkako se Udičarenje organizira, osvojio je ženski dvojac Petra Španjol i Lucija Krunić s "ulovljenih" 2.378 bodovaNatjecateljski par Ante Španjol i Marko Ribarić zauzeli su prvo mjesto na tradicionalnom natjecanju Udičarenje Barbat 2022 s ulovom koji im je donio 3.834 boda.


Drugo mjesto, prvi puta otkako se Udičarenje organizira, osvojio je ženski dvojac Petra Španjol i Lucija Krunić s “ulovljenih” 2.378 bodova, dok je bronca prippala Ivanu Mariću i Stipi Travašu s odvagnuta 1.694 boda.


Nastupilo je 19 ekipa (3 bez partnera), a ukupni ulov nakon obavljenog vaganja težio je cca 11,5 kilograma. Nagrada za ulovljenu naj-ribu pripala je Ivanu Mariću za ulovljenog arbuna od 262 grama.
Organizator, Športsko ribolovni klub Dolin, morao je otkazati tradicionalni odlazak u tegalj za ribolov, već se startalo s Vele rive u Barbatu.


S obzirom da je jugo jačalo, organizator je, radi sigurnosti natjecatelja, nakon dva sata lova odlučio završiti natjecanje.


Odmah po završetku službenog vaganja na rivi ispod hotela “Barbat” sudionici Udičarenja zajednički su očistili ulovljenu ribu, a zbog ranijeg završetka ribolova, umjesto večere, natjecatelji su se nastavili družiti uz ručak u restoranu Leut, a ulov je bio sasvim dovoljan za zasladiti se prije glavnog jela.