U novoj poduzetničkoj zoni Grada Rijeke poduzetnicima na raspolaganju 9 lokacija

Obilazak Poduzetničke zone Bodulovo

Obilazak Poduzetničke zone Bodulovo

Poduzetnička zona Bodulovo jedan je od infrastrukturnih projekata Grada Rijeke čiji je cilj proširenje sustava infrastrukturne potpore malom i srednjem poduzetništvu i povećanje konkurentnosti postojećih malih i srednjih poduzetnika, povećanje broja novoosnovanih tvrtki te nove investicije i porast zapošljavanja

U tijeku je natječaj za prodaju 9 građevnih čestica u novoj poduzetničkoj zoni Grada Rijeke – Poduzetničkoj zoni Bodulovo. Poduzetnicima je na raspolaganu devet lokacija za izgradnju građevina poslovne namjene, ukupne površine od 19.694 m², odnosno zasebnih veličina čestica od 1.029 m² do 8.558 m².


Poduzetnička zona Bodulovo jedan je od infrastrukturnih projekata Grada Rijeke čiji je cilj proširenje sustava infrastrukturne potpore malom i srednjem poduzetništvu.


Smještena na sjeverozapadnom djelu grada Rijeke, na području naselja Škurinje pa se tako zona nalazi samo 1,2 kilometra od riječke zaobilaznice, 4 km od riječke luke i željeznice, te 29 kilometara od Zračne luke Rijeka. Zona je opremljena kompletnom infrastrukturom koja podrazumijeva vodovodnu i plinsku mrežu, javnu rasvjetu, telekomunikacijsku infrastrukturu, oborinsku i fekalnu odvodnju, prometnicu s nogostupom te uređene zelene površine.


Završni radovi u Poduzetničkoj zoni Bodulovo


Namjera je ovim projektom omogućiti povećanje konkurentnosti postojećih malih i srednjih poduzetnika, povećanje broja novoosnovanih tvrtki te omogućiti nove investicije i porast zapošljavanja.


„Dovršetkom izgradnje ceste D403 ova će zona još više dobiti na atraktivnosti jer će biti svega par minuta vožnje udaljena od terminala buduće Zagrebačke obale i time praktički povezana s centrom grada“, rekao je prilikom obilaska Poduzetničke zone riječki gradonačelnik Marko Filipović.


Bespovratna EU sredstva za izgradnju infrastrukture


Projekt izgradnje komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Bodulovo te spajanje na postojeću infrastrukturu ukupne je vrijednosti 11.258.233,00 kuna, od čega je kroz EU program Konkurentnost i kohezija i putem javnog poziva raspisanog od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurano 8.046.392,67 kuna bespovratnih sredstava.


U budućnosti je u planu i dodatno proširivanje ove zone, naravno ukoliko to gradska proračunska sredstva budu dopuštala.


U Poduzetničkoj zoni neće biti dozvoljeno graditi trgovačke centre, hipermarkete i supermarkete. Trgovina će biti dopuštena jedino kao prateća djelatnost u manjem obimu. Baza su primarno prerađivačka industrija koja je prikladna za urbanu proizvodnju, istraživačke i znanstvene djelatnosti, IT industrija, inženjerske djelatnosti i slično.


Krajem siječnja ove godine objavljen je javni poziv poduzetnicima za iskazivanje interesa za kupnju građevinskih čestica u Poduzetničkoj zoni Bodulovo. Cilj mu je bio pribaviti konkretni uvid u namjere poduzetnika za investiranje i poslovanje u riječkoj Poduzetničkoj zoni Bodulovo. Na poziv za iskaz interesa javilo se 30 gospodarskih subjekata većinom iz Rijeke i riječkog prstena te jedan subjekt iz Zagrebačke županije. Prema veličini poduzetnika interes je iskazao 21 mikro poduzetnik, 7 malih poduzetnika, 1 srednji i jedan veliki poduzetnik.


Prema djelatnostima najviše je interesa bilo među poduzetnicima u području prerađivačke industrije (8 iskaza), u područjima stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti te trgovine (po 6 iskaza), u području informacije i komunikacije te građevinarstva (po 3 iskaza), u području prijevoza i skladištenja (2 iskaza) te u područjima obrazovanja i djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi (po 1 iskaz).Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Grad Rijeka