Visoke temperature

Znate li za efekt “ljetnog penisa”? Mnoge bi informacija mogla razveseliti…

Life

FOOT: iStock

FOOT: iStock

Još jedan zanimljiv ljetni fenomen je utjeca topline na muškarčev ponos. Ljeto utječe na razne načine na naš život. I to ne samo na polju znojenja, zaštite od štetnih sunčevih zraka i odabira prikladne ljetne odjeće.


Ljeti spavamo lošije, apetit nije toliko izražen i znojimo se i bez da se bavimo nekom fizičkom aktivnosti. Još jedan zanimljiv ljetni fenomen je utjecaj topline na muškarčev ponos. 


Taj fenomen se naziva “ljetni penis”, a odnosi se na promjenu izgleda, odnosno proporcija muškog spolnog organa. On ljeti može narasti, odnosno bolje rečeno izgleda veći i prpošniji. 
To muškarci mogu zahvaliti vrućini. Toplina, naime, utječe na širenje krvnih žila te je prokrvljenost veća. Zbog toga nam nisu samo noge “teške” nego muškarci imaju i veći penis.


Da, dobro ste pročitali. Penis tijekom ljetnih mjeseci može izgledati veći nego što to inače je. S druge pak strane “zimski penis” zbog manje prokrvljenosti može djelovati manjim


Povećane dimenzije se pak ne odnose na penis u erektivnom stanju, što znači da ljetne temperature ne utječu na seksualni performans.