Nama se sviđa!!

Ženu napali zbog imena kojeg bi odabrala sinu: ‘To zvuči kao neka bolest!’

S.M.

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Za ime smo, ako nigdje drugdje, doznali iz svijeta Harryja Pottera.Atmosfera se na popularnom forumu za mame Mumsnet prilično otela kontroli kada je jedna mama objavila kako želi nazvati svoga sina.


I dok vam na pamet padaju svakakva pomalo neobična imena, ovdje su se koplja polomila oko jednog koje bi možda izazvalo koju podignutu obrvu na našim prostorima, ali na području Velike Britanije trebalo bi proći potpuno neopaženo.


Riječ je o imenu Lupin.
Za njega znamo zbog profesora Lupina iz Harryja Pottera i genijalne serije “Lupin” na Netflixu, ali na forumu se ime malo kome svidjelo.


“Suprug i ja obožavamo ime otkako smo začeli našeg prvog sina. Obožavamo imena cvijeća za dečke, a Lupin je pomalo neobično, jedinstveno i muževnog tona jer se odnosi na imenicu vuk. Skraćeno bi bilo Lu ili Louie.


Kada smo prošli put birali ime, malo smo se prepali jer su komentari bili negativni i mišljenja da je ime previše neobično, ali s druge strane se može kombinirati s vrlo običnim srednjim imenom kojeg ako želi, može koristiti kada odraste.


Ovdje sam pronašla objavu staru nekoliko godina s negativnim komentarima pa ne očekujem previše, ali mislila sam svejedno testirati vode pa, što vi mislite?”, upitala je mama na forumu.


I onda je krenula paljba.


“Šališ li se?”, “Ne” i “Ne želim zvučati bezobrazno, ali ne zvuči li to ime poput bolesti? Mislim da to nije dobra ideja, ne zvuči mi niti kao pravo ime”, neki su od njih, a jedna je komentatorica zaključila da “ne bi htjela vezati takvo ime za nevinu malu bebu”.


Što vi mislite?