Neočekivana tehnika

Želite savršenu kajganu kao iz Michelinovog restorana? Uz ovaj trik to je moguće

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Ne bismo nikad ni pomislili na ovakav način pripreme

Kajgana je mnogima omiljeni doručak, a radi se o vrlo hranjivom obroku koji nas itekako može dobro pripremiti za dan pred nama. Priprema kajgane sama po sebi nije teška.


Jaja se razbiju nad zdjelom, začine po ukusu i umute vilicom da se sve sjedini. Zatim masa dolazi u zagrijanu tavu i kajgana je gotova. 


Ipak, nerijetko se dogodi da kajgana na kraju ispadne ili malo pretvrda ili presuha, premekana ili previše mlitava i nažalost nema onakav okus kakav poznajemo.


Ali nema razloga za očajavanje, obično treba samo mala korekcija u tehnici pripreme. S trikom “vrtloga” jamčimo da će kajgana od sada uvijek biti savršena!



Već sam naziv trika s vrtlogom daje ideju o tajni pripreme iza njega: umjesto vruće tave koristi se vrtlog kipuće vode. Kako bi jaja bila savršena, prvo u loncu treba prokuhati puno posoljene vode. U međuvremenu, možete razbiti jaja u posebnu zdjelu i snažno miksati oko 30 sekundi. Tada možete izvesti trik s vrtlogom: miješajte kipuću vodu u loncu u smjeru kazaljke na satu dok se ne formira vrtlog. 



Zatim u to stavite razmućena jaja i poklopite lonac. Nakon 20-ak sekundi kajgana je gotova i može se pažljivo izvaditi iz vode pomoću sita i staviti na tanjur. Ako vam je rezultat malo previše vodenast, kajganu možete malo posušiti s čvrstim kuhinjskim papirom, nakon čega bude predivno lagana i rahla.