Tajna lijepe kože

Želatina je sastojak koji sigurno imate u kuhinji: U njemu je skrivena tajna mladenačke kože

Dijana Ljubanović

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Jedan od najbogatijih i najboljih izvora želatine je juha od kostiju.Želatina je dragulj kada je u pitanju promicanje prirodne ljepote! Otkrijmo prednosti želatine za kožu i kosu.


Svi smo već definitivno kupili želatinski prah za izradu slastica, ali što je u njemu? Pa, želatina je napravljena od životinjskih kostiju ili kože! To je vrlo hranjiva namirnica koja pojačava našu opskrbu kolagenom koji potiče mladenačku kožu odgađajući bore. Kosti, koža i vezivno tkivo sastoje se od kolagena, proteina koji daje želatinu.


Većina želatine ipak dolazi iz svinjske kože! Zato svakako kupite organsku želatinu koja se hrani travom, košer, a po mogućnosti dolazi od krava. Možda ćete htjeti uzeti u ruke neke visokokvalitetne suplemente kolagena iz krava hranjenih travom! Želatina se može konzumirati ili koristiti lokalno zbog svojih doprinosa ljepoti. Jedan od najbogatijih i najboljih izvora želatine je juha od kostiju!
To je moćna drevna zdrava hrana koja se može konzumirati u paleo prehrani i vrlo je zdrava. U redu, prijeđimo na stvarnu temu – dobrobiti želatine za ljepotu!


Tajna mladenačke kože


Najbolja dobrobit želatine za ljepotu je to što je u njoj skrivena tajna mladenačke kože. Želatina se sastoji od kolagena, proteina koji drži našu kožu, kosti, tkivo i sve poput ljepila.


Kako starimo, razina kolagena u tijelu opada kao dio prirodnog procesa starenja. To izjednačava fine linije, bore i opuštenu kožu! Međutim, konzumiranjem hrane bogate želatinom ili kolagenom u prehrani, možete povećati proizvodnju kolagena koji pomaže u odgađanju preranog starenja, čineći da izgledate duže mlađe! Ubacite čorbu od kostiju u svoju prehranu kako biste kožu učinili mladolikom, piše Beauty Munsta.


Sprječava strije


Konzumiranje želatine pomaže u promicanju elastičnosti i čvrstoće kože što sprječava pojavu strija tijekom trudnoće! Napravite ukusnu juhu od kostiju bogatu hranjivim tvarima koja će ne samo zadržati strije, već i nahraniti vašu bebu i vas!


Smanjuje celulit


Možda imate celulit na bedrima, stražnjici, bokovima ili rukama zbog niske proizvodnje kolagena u tijelu! Zato morate unositi kolagen u prehrani kako biste obnovili i povećali opskrbu kolagenom kako bi vaša koža bila čvrsta, zategnuta i glatka. Konzumirajte koštanu juhu ili visokokvalitetne suplemente za uništavanje celulita iznutra prema van!


Za dužu i gušću kosu


Još jedna zadivljujuća prednost želatine je ta što potiče rast kose! Ako vam treba godina da raste vaša kosa, morate pokušati jesti više hrane bogate želatinom. Juha od kostiju najbolji je izvor želatine. Najlakša ukusna juha je od kostiju u ekspres loncu.


Čini kožu mekom i glatkom


Kožu možete učiniti mekom i glatkom povećavajući unos hrane bogate želatinom, a želatinu nanesite i na lice! Isprobajte masku za lice sa želatinom i medom kako biste vidjeli nevjerojatne rezultate: Maska za lice od želatine i meda: U maloj zdjelici pomiješajte ½ žličice želatine u prahu, 1 žličicu meda i 1 žličicu biljnog glicerina.


Sve ih izmiksajte da se dobije dobro sjedinjena smjesa. Nanesite je na lice, izbjegavajući oči, kozmetičkom četkom. Ostavite da djeluje 10-15 minuta, a zatim nježno isperite prvo toplom vodom, a zatim hladnom. Tonirajte kožu organskom ružinom vodom, a zatim upotrijebite 3-4 kapi arganovog ulja za hidrataciju. Ovo možete isprobavati svaki dan kako bi vaša koža bila meka i glatka!


Jaki sjajni nokti


Hrana igra veliku ulogu u zdravlju vaših noktiju! Jedenje odgovarajuće hrane pomaže u održavanju noktiju jakim i sjajnim te pomaže da i oni brže rastu! Namirnice bogate želatinom, poput juhe od kostiju, kao i one bogate vitaminom E, jačaju vaše nokte pa ih konzumirajte više!